Брад Пит страда от рядкото състояние, наречено слепота на лицето“.

...
Брад Пит страда от рядкото състояние, наречено слепота на лицето“.
Коментари Харесай

Брад Пит разкри, че страда от рядко заболяване

Брад Пит страда от рядкото положение, наречено „ слепота на лицето “ . Това разкри самият артист, признавайки, че „ никой не му има вяра “, когато приказва за това.

58-годишната холивудска звезда има вяра, че страда от прозопагнозия, некадърност да разпознава лица , която нормално визира индивида през по-голямата част или през целия му живот.

Много хора, страдащи от болестта не могат да разпознаят даже членове на фамилията си, сътрудници или другари . Те се оправят, употребявайки различни способи за различаване на хората, като да вземем за пример запомняне на метода, по който вървят, или тяхната прическа, глас или жанр облекло.

Въпреки че Брад не е публично диагностициран , той от дълго време има вяра, че страда от тази болест. Пит призна, че се тормози, че това е предиздвикало доста хора да го считат за дистанциран и леден човек. „ Толкова доста хора ме ненавиждат, тъй като считат, че не ги почитам ", споделя артистът.

През 2017 година изследване откри, че децата, които са родени с поднормено тегло имат проблеми с разпознаването на лица, когато пораснат.

Изследователите имат вяра, че ниското тегло при раждането е обвързвано с увреждания в метода, по който се развиват елементи от мозъка, в това число тези области, които се занимават с образна информация.

Смята се, че към 2,5 % от популацията е наранено по някакъв метод от прозопагнозия .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР