Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край

...
Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край
Коментари Харесай

Брад Пит представи свои скулптури във Финландия

Брад Пит показа свои статуи в музей на изкуството край езеро във Финландия, оповестиха от галерията. Това е първата в историята на артиста обществена галерия.

Скулптурите на американската звезда бяха показани от самия артист в третия по величина финландски град Тампере като част от по-голяма галерия на английския художник Томас Хаусаго, дружно с керамична серия на австралийския различен рокер Ник Кейв.

" За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него ", сподели Пит пред финландската телевизия на церемонията по откриването.

Творбите на Пит включват гипсово пано, " изобразяващо престрелка ", и серия силиконови статуи във формата на къща.

" За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сбъркал ", сподели Пит, предава Българска национална телевизия.

Неочакваното посещаване на 58-годишния артист изненада скандинавската страна, защото присъединяване му в изложбата не беше авансово оповестено.

" В този смисъл това е вълнуващо и отлично ", съобщи основният куратор Сариане Сойконен.

Освен че скулптурите на Пит се демонстрират за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и " събитията в персоналния живот на Хаусаго ", сподели още Сойконен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР