Брад Пит и Марго Роби смятат, че Холивуд до голяма

...
Брад Пит и Марго Роби смятат, че Холивуд до голяма
Коментари Харесай

Деймиън Шазел прави фурор с новия си филм Вавилон

Брад Пит и Марго Роби считат, че Холивуд значително се е отърсил от тогавашните си наркотични ексцесии, откакто новият им филм " Вавилон " за хедонизма на Тинселтаун през 20-те години на предишния век се включи в конкуренцията за Оскарите.

Очакваният с неспокойствие филм на Paramount от режисьора на " Ла Ла Ленд " Деймиън Шазел, в който вземат участие още Тоби Магуайър и Джийн Смарт, имаше първата си прожекция за критици късно в понеделник в Академията за кино изкуство и просвета в Лос Анджелис.

Филмът разказва ориста на значително измислени холивудски артисти и продуценти, които се пробват да се оправят с прехода от неми филми към " говорещи ", както и с метода на живот, изпълнен с кокаин, безспирни празненства и диво неуместно държание на снимачната площадка - всичко това е показано в графични елементи.

Запитана по време на полемиката след прожекцията дали " Вавилон " я е предиздвикал да изпитва носталгия по по този начин наречения " златен век " на филмовата промишленост, Роби означи, че " в този момент в Холивуд има доста по-малко опиати ".

" За страдание е по този начин! ", пошегува се Пит.

Филмът на Шазел – режисьорът който стана най-младият призьор на " Оскар " в историята за постановка за " La La Land " и беше номиниран и за сюжета на " Камшичен удар ", е един от последните съществени кандидати за награди, които ще бъдат показани на гласуващите тази година.

В продължение на три часа " Вавилон " показва зараждащия се в Лос Анджелис от 20-те и 30-те години на предишния век живот, изпълнен с диви празненства с опиати и топлес танцьорки, както и с разточителни, бягащи от закона събития по време на кино сетове в калифорнийската пустиня. Филмът визира и тематики като расизма и опустошителния резултат, който бързо разрастващите се технологии оказват върху звездите от ерата на нямото кино, доста от които са изоставени съвсем за една нощ от промишлеността.

Шазел споделя, че се е въодушевил да направи кино лентата, откакто е прочел за " странния феномен, при който към края на 20-те години на предишния век се следи прилив на самоубийства и смъртни случаи, които наподобяват, че биха могли да бъдат самоубийствени свръхдози опиати ". Тези смъртни случаи съответстват с прехода на Холивуд от нямо към звуково кино и " му придават този жесток образ ", споделя Шазел, който основава героите си на голям брой действителни звезди и магнати от епохата на нямото кино.

Пит сподели, че с Шазел са обсъждали интервала от историята, когато Холивуд е бил " див, див Запад ".

" Бях отхвърлил тази ера - не бях й обърнал внимание - тъй като това не е жанр на игра, с който се свързвам. Не е това, към което се стремим в този момент ", сподели той. " Те е трябвало да поддържат връзка с лицето заради неналичието на на диалект. Едва когато седнах и изгледах някои от филмите по гледище на Деймиън, открих в тях същински сексапил и топлота. "

" Вавилон " излиза по кината в Северна Америка на 23 декември, а следващата година и на други места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР