Бръчките са неизбежни, но е възможно да забавите появата им,

...
Бръчките са неизбежни, но е възможно да забавите появата им,
Коментари Харесай

Бръчките изчезват след ето тези домашни маски

Бръчките са неизбежни, само че е допустимо да забавите появяването им, да поизгладите към този момент набраздените по лицето

Домашните маски чудесно допълват ежедневните грижи за кожата и отстраняват бръчките, стига да са грамотно направени.

За да е оптимален резултатът от процедурата, би трябвало да спазвате правила

  1. Подготовка на кожата. Сигурно неведнъж сте чували, че чистотата на лицето е залог за младостта му. Но поради бързане и отмалялост дали не пропускате грижливото му измиване заран и вечер? Важно е да употребявате точните препарати, съобразени с вида на кожата ви. На чисто лице маската работи с 30%
    по-ефективно. Преди да я нанесете, освен измийте лицето с пяна, само че и изтрийте с лосион или тоник.
  2. Правилен състав на маската. Според козметиците 45% от алергичните реакции настъпват поради неизпитан период на валидност на продуктите за маската. Желателно е да употребявате единствено натурални. Направете и тест, като нанесете малко от сместа върху китката. Ако след 15 минути няма зачервяване или сърбеж, тогава мажете на лицето.
  3. Нанасяне. Не забравяйте да измиете ръцете си с антибактериален сапун. Нанасяйте маската по масажните линии (от шията нагоре, от носа настрана и от брадата към ушите). Последно мажете кръгово към очите, само че без региона директно под долния клепач. След това няколко пъти вдишайте и издишайте надълбоко. Може да полежите със затворени очи.
  4. Срок на валидност. Средно маската се употребява до 30 минути от разбъркването. Държи се на лицето към 20 минути. Но в случай че преди този момент почувствате парене, незабавно мийте.
  5. Сваляне. Идеалният вид е първо да махнете маската с влажна забрадка или козметична гъбичка. Едва по-късно мийте лицето със студена (мазна кожа) или топла (суха кожа) вода. Накрая наложително сложете хидратиращ крем.

Маската с желатин заглажда бръчките, придава разтегливост на кожата

Освен това почиства порите и изравнява тена. Сипете пакетче растителен желатин в 1/2 чаша плодов сок (според вида на кожата – цитрусите не са за суха). Загрейте на водна баня, до момента в който се разтвори изцяло. Нанесете с четка на лицето. След цялостното изсъхване на маската тя ще се обели. След това наплискайте лицето с вода и оставете да изсъхне единствено.

Намачкайте 1 добре узрял банан, прибавете 1 ч.л. гъста сметана и сока на половин лимон. Разбъркайте добре. Намажете на лицето. Като изсъхне първият пласт, сложете още един и по този начин до момента в който употребявате цялото количество. Може да ви отнеме час, само че резултатът си коства. Измийте с топла вода

Т.нар. маска на Клеопатра чудесно изглажда лицето. Смесете 2 с.л. синя глина, 1 с.л. сметана, 1 ч.л. мед
и сока на половин лимон. Може да усетите леко пощипване по кожата, не се тормозете. Измийте след 20 минути. Правете маската един път седмично и след третия път кожата ще е доста по-стегната и свежа.

За стара и повехнала кожа е най-подходяща маската от 2 варени картофа, 5 г глицерин, 1 ч.л. зехтин, по 1 и 1/2 ч.л. мляко и сметана. Оставете я да работи 15-17 минути и измийте с топла вода.

Инфо: woman.ru


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР