BP каза, че компанията е потърсила гаранции от Лууни през

...
BP каза, че компанията е потърсила гаранции от Лууни през
Коментари Харесай

BP отрича на бившия главен изпълнителен директор Лууни изплащане на 41 милиона долара, заявявайки, че е подвел фирмата относно работните взаимоотношения

BP сподели, че компанията е потърсила гаранции от Лууни през 2022 година по отношение на взаимоотношенията, само че заключи, че изказванията му са „ неточни и непълни. „

„ Г-н Лууни умишлено е подвел борда “, сподели BP. „ Бордът реши, че това съставлява съществено нарушаване. “

Фирмата сподели, че цената на 32,4 милиона паунда вследствие на това са били иззети заплата, пенсия, бонуси и акции. Някои заплащания, които към този момент са дадени на Looney, в това число 50% от паричния бонус, изплатен за финансовата 2022 година, ще бъдат „ прибрани назад “, добави той.

Ходът отразява „ решението на борда, че господин. Лууни не би трябвало да резервира каквото и да било изменчиво възнаграждение, обвързвано с услуга след датата на подвеждащите уверения “, споделиха от BP.

Лууни пое ролята през февруари 2020 година, откакто прекара кариерата си в BP, като се причисли като инженер в 1991. Той е сменен от основния финансов шеф Мъри Очинклос краткотрайно, до момента в който BP търси нов основен изпълнителен шеф.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР