Бойците от руския регион Чечения под командването на лидера Рамзан

...
Бойците от руския регион Чечения под командването на лидера Рамзан
Коментари Харесай

ISW: Чеченските войници заемат мястото на Вагнер

Бойците от съветския район Чечения под командването на водача Рамзан Кадиров евентуално са получили заповед да поемат водеща роля в сраженията в Украйна през седмицата, съобщи Институтът за проучване на войната (ISW).


Според мозъчния концерн, основан във Вашингтон, съветските военни командири евентуално са наредили на чеченците да се включат в борбата след изтеглянето на наемническите сили на " Вагнер " от опустошения град Бахмут.

Кадиров съобщи по-рано, че силите му са получили нови заповеди и ще се разпрострат в " дейни бойни дейности ", с цел да " освободят " редица обитаеми места, откакто са поели отговорност за фронтовата линия в югоизточната част на Донецка област в Украйна, която включва Бахмут.

„ Чеченските специфични сили се приготвят за настъпателни интервенции преди предстоящата контраатака на Украйна за отвоюване на територия от съветските сили “, сподели той.

Заявеното завръщане на чеченските сили към настъпателни интервенции ще прекъсне близо едногодишното спиране на Кадиров от присъединяване в бойни интервенции с висока активност в Украйна.

Чеченските бойци действаха най-вече в региони зад фронтовата линия след присъединяване им в кървавите сражения в украинските градове Мариупол, Северодонецк и Лисичанак.

" Кремъл може да възприема чеченските елементи като неизползвана щурмова мощ, която може да възвърне способността на Русия да поддържа едновременни настъпателни старания по няколко оси на нахлуване ", добави ISW. Въпреки това институтът означи, че в случай че известията за 7000 чеченски бойци в Украйна са правилни, силите на Кадиров няма да разполагат с бройка, " която да разреши сполучливо осъществяване на голям брой обилни настъпателни интервенции ".

Описвайки се като " пехотинец " на съветския президент Владимир Путин, Кадиров и преди е разполагал силите на Чеченската република в поддръжка на съветските военни интервенции в Сирия и Грузия.

Съобщенията за вероятното завръщане на чеченските сили идват на фона на засилващия се обстрел на граничния регион на съветския Белгород, където управляващите започнаха да изтеглят деца от регионите Шебекино и Грайворон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР