Бойците на руската частна военна компания Вагнер“ са преместени близо

...
Бойците на руската частна военна компания Вагнер“ са преместени близо
Коментари Харесай

Полша предупреди за провокации на „Вагнер“ по източния фланг на НАТО

Бойците на съветската частна военна компания „ Вагнер “ са преместени покрай източния фланг на Н АТО, с цел да дестабилизират Алианса, предизвести през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Бойците на „ Вагнер “ са почнали учения с беларуската войска, което принуди Полша да трансферира над 1000 бойци покрай границата. Във вторник Варшава упрекна Беларус в нарушение на въздушното ѝ пространство с военни хеликоптери.

„ Трябва да си даваме сметка, че провокациите ще се усилват “, сподели Моравецки след среща с литовския президент Гитанас Науседа в източната част на Полша.

Двамата разговаряха в Сувалския кулоар, който не доста обитаем, само че е стратегически регион на Полша сред Беларус и съветския ексклав Калининград.

Според Науседа броят на бойците на „ Вагнер “ е към 4000:

„ Не би трябвало единствено да приказваме за ограничения на национално равнище. Това, което би трябвало да създадем в тази обстановка е доста по-сложно, в това число затваряне на границата с Беларус. Това би трябвало да стане координирано сред Полша, Литва и Латвия “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР