Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер са овладели

...
Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер са овладели
Коментари Харесай

Пригожин съобщи, че ЧВК Вагнер са превзели Красная гора северно от Бахмут

Бойците на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " са овладели Красная гора, населено място от градски вид северно от Бахмут, заяви създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, представен от организациите.

" Днес щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер " превзеха популации пункт Красная гора ", заяви в Телеграм канала си пресслужбата на Пригожин, съобщи Българска телеграфна агенция.

В обявата са поместени фотография и видеозапис, за които се твърди, че удостоверяват завладяването на обитаемото място.

Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде тествана по самостоятелен път.

По-рано ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин заяви, че се водят боеве в покрайнините на Бахмут, в квартали, които до неотдавна са били следени от украинските военни.

В известието на пресслужбата на " Вагнер " Пригожин е представен да прибавя, че в радиус 50 км от Бахмут не водят война никакви други съветски елементи, с изключение на тези на " Вагнер ", което по думите му значи, че в случай че градът падне, той ще бъде високомерен от силите на частната военна компания. Пригожин уточни, че подразделения на " Вагнер " не вземат участие в боеве на никое място другаде по фронтовата линия, нито на северното, нито на южното направление.

В изявление от петък той съобщи, че силите му би трябвало да завладяват Бахмут, с цел да продължат настъплението си, само че добави, че се натъкват на упорита опозиция от украинските бранители. В същото изявление той съобщи, че на Москва може да са нужни две години, до момента в който откри надзор над Донбас, което тя разгласи за една от главните си цели във войната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР