Бойците на Частната военна компания “Вагнер преминаха украинско-руската граница в

...
Бойците на Частната военна компания “Вагнер преминаха украинско-руската граница в
Коментари Харесай

“Вагнер” превзе Ростов на Дон

Бойците на Частната военна компания “Вагнер ” минаха украинско-руската граница в нощта против събота и превзеха няколко основни сгради в Ростов на Дон. За това бяха нужни към 10 часа на бойците, които в по-голямата си част са пандизчии, помилвани от Путин поради присъединяване си във войната. 
Прочетете още
В града се намира командването на съветските войски за войната в Украйна. Пригожин пусна видео от щаба на Южния боен окръг, на което той беседва със заместник-министъра на защитата ген.полковник Юнус-Беко Евкуров и със заместник-началника на Генералния щаб на Русия ген. Владимир Алексеев, който е един от " създателите " на " Вагнер ". На него се чува по какъв начин той споделя, че са свалили три хеликоптера и „ ще свалим всички “. Според Пригожин, до момента в който военният министър Сергей Шойгу и началникът на Генщаба Валерий Герасимов не бъдат предадени на “Вагнер ”, ЧВК ще „ блокира Ростов и ще отиде в Москва “.

" Огорчава ме, че поради вас в Киев три дни ще е празник с шампанско ", споделя единият от генералите.

" Нищо ужасно няма, в Киев е празник с шампанско, когато вие изоставяте Изюм, Лиман и всичко останало. А ние отникъде не бягаме ", отвръща Пригожин. И прибавя, че желае да му предадат Герасимов и Шойгу. " Хаха, взимайте си ги ", отвръщат му генералите.

Вчера Пригожин упрекна съветското военно управление, че е бомбардирало тилови лагери на " Вагнер " и са убити доста бойци. Той сподели, че дружно с 25 000 души от " Вагнер " потегля, с цел да смъкна Шойгу като боен министър, съобщи в. " Сега ".

Ако Пригожин откри дълготраен надзор над Ростов, това значи да бъде прекратена главната линия за доставяне на цялата съветска войска в Украйна, която ще стане негов пленник.

Според оповестените през днешния ден в обществените мрежи фотоси и видеа " Вагнер " са завладяли постройките на централното ръководство на Министерството на вътрешните работи, ръководството на Федералната работа за сигурност, градската администрация и едно от полицейските ръководства в Ростов на Дон. Центърът на града се управлява с картечници без опознавателни знаци. ТАСС публично назова въоръжените хора, обкръжили административните здания в Ростов, бойци на ЧВК " Вагнер ".

" Вагнер " управлява всички военни обекти в Ростов, включително летището и щаба на Южния боен окръг. Началникът на щаба избяга, единствено като ни видя, че идваме към постройката ", твърди Пригожин.

Медиите на Пригожин оповестяват, че военни колони на " Вагнер " се движат от Ростов към Москва. Колоната на ЧВК " Вагнер " е засечена да минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт Новошахтинск, а дължината й е към 50 км. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Волошино обстановката е сходна, само че там дължината на колоната е 80 км. Военна полиция и гранична защита не пречат на придвижването на колоната. „ Първо 2 танка се приближиха до Новошахтинск, " музикантите " излязоха, разговаряха с граничарите, споделиха да не се намесват, върнаха се в танковете и потеглиха “, оповестява РИА ФАН, която е обвързвана с Пригожин.

Пригожин съобщи, че на няколко места се е стигнало до престрелки, а вагнеровците са свалили хеликоптер, който е разкрил огън по ескорт на ЧВК. Документално удостоверение на това няма. " Боевете се водят на тези места, където военното управление дава погрешна информация на бойците и заради това пораждат престрелки. Там, където ни посрещат бойците, Националната армия и служителите на реда, те махат радостно с ръце и доста от тях споделят: „ Искаме да се присъединим към вас “. Вече има 60-70 души, които се причислиха към нас, само че към момента сме извървели къс път. Мисля, че половината войска е подготвена да тръгне с нас, " сподели Пригожин в следващото си аудио послание. Той заплаши, че бойците на ЧВК ще го „ възприемат като опасност и ще унищожат всичко в близост “. Какво тъкмо ще се схване като опасност също не се прецизира.

Руските управляващи вкараха проект " Крепост " в доста огромни съветски градове, в това число в Москва и Ростов на Дон. По улиците бе изкарана тежка военна техника и започнаха всеобщи инспекции на документи и коли. Губернаторът на Ростовска област прикани хората да не напущат домовете си и да се въздържат от пътешестване до центъра на града. " В Москва се подхващат антитерористични ограничения за усилване на ограниченията за сигурност, въведен е спомагателен надзор по пътищата ", сподели кметът Собянин. Затворена е автомагистралата, която води от Ростов към Москва.

Руските генерали започнаха да убеждават Евгений Пригожин да „ размишления “, „ да спре “ и да се „ подчини на волята “ на президента Владимир Путин. Първо някогашният пълководец на Обединената формация на войските, главнокомандващ на Върховен касационен съд Сергей Суровикин записа видеообръщение, в което прикани Пригожин да позволи всичко " по кротичък метод ". " Обръщам се към управлението, командирите и бойците на ЧВК „ Вагнер “. Заедно с вас изминахме сложен, сложен път. Борихме се дружно, поемахме опасности, претърпяхме загуби, победихме дружно. Ние сме от една кръв. Ние сме воини. Призовавам ви да спрете “, сподели Суровикин, който е считан за един от най-близките хора на Пригожин.

След него към Пригожин се обърна първият заместник-началник на основното разследващо ръководство на съветския Генерален щаб генерал-лейтенант Владимир Алексеев. Той назова наемниците от ЧВК " Вагнер " " братя ". „ От първия ден на съществуването на организацията извършвам бойни задания с вас. Само президентът има право да назначава висшия команден състав на въоръжените сили. И вие се пробвате да посегнете на властта му. Това е държавен прелом. Моля ви да измененията решението си “, сподели генералът.

ФСС към този момент образува наказателно дело против Пригожин за образуване на въоръжен бунт (чл. 279 от Наказателния кодекс). Заплашват го от 12 до 20 години затвор. " Призоваваме бойците на ЧВК да не вършат непоправима неточност, да прекратят всевъзможни силови дейности срещу съветския народ, да се извършват незаконните и изменнически заповеди на Пригожин. Взети са ограничения за неговото задържане ", се споделя в изказване на ФСС, оповестено в " Интерфакс ".

Министерството на защитата, ФСС, Министерство на вътрешните работи, Руската армия рапортуват непрекъснато на Путин за ограниченията, подхванати след напътствията на президента по отношение на опит за въоръжен протест.

Засега не е ясно по какъв начин протестът ще се отрази на обстановката на фронта. Министерството на защитата на Русия съобщи, че възползвайки се от хаоса, украинските войски са минали в нахлуване в Бахмут. Снощи украинското министерство на защитата също разяснява събитията в Туитър с думите: " Наблюдаваме ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР