Бойците на частната бойна компания Вагнер“ ще откажат подписването на

...
Бойците на частната бойна компания Вагнер“ ще откажат подписването на
Коментари Харесай

Пригожин: „Вагнер“ ще откаже да подпише споразумение с руското Министерство на отбраната

Бойците на частната бойна компания „ Вагнер “ ще откажат подписването на контракт с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу. Това съобщи ръководителят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

По този метод той отхвърли обществено отхвърли напъните на министерството на защитата да държи в послушание частната му военна компания, съобщи Ройтерс.

Създателят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин неколкократно е отправял обвинявания към съветското военно управление в „ изменничество “. Според него те не водят войната в Украйна вярно.

Припомняме, че „ Вагнер “ зазвеха украинския град Бахмут. В тази борба починаха десетки хиляди души. Нито Шойгу, нито началникът на генералния щаб Валерия Герасимов са дали отговор на нападките на Пригожин.

Министерството на защитата съобщи през вчерашния ден, че Шойгу е разпоредил всички „ доброволчески отряди “ да подпишат контракти с министерството му до края на месеца. Тази стъпка съгласно него ще увеличи успеваемостта на съветската войска.

Според Пригожин, отхвърли му да се подчини на заповедта министерството би могло да приключи доставките за „ Вагнер “.

„ Това, което ще се случи след тази заповед, е да спрат да ни доставят с оръжия и муниции. Ще се разберем, както се споделя “, съобщи Пригожин. „ Когато обаче стане напечено, ще дотичат при нас и ще ни дадат оръжия и муниции и ще молят да им помогнем. “

Етикети: ВагнердоговоротказПригожин
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР