Бойци планират провокация с отровни вещества в Сирия, за да

...
Бойци планират провокация с отровни вещества в Сирия, за да
Коментари Харесай

Руската армия: САЩ планират масивен удар в Дамаск

Бойци възнамеряват провокация с отровни субстанции в Сирия, с цел да оправдаят солиден удар на Съединени американски щати по държавните квартали в Дамаск. Това съобщи началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов, заяви ТАСС.

„ В няколко региона на Източна Гута е събрана навалица от дами, деца и остарели хора, които би трябвало да изиграят жертви на химически случай. Там към този момент има деятели на „ Белите каски “ и снимачни екипи с техника за сателитно видеоизлъчване “, съобщи той.

След провокацията Съединените американски щати ще обвинят държавните войски на Сирия в приложимост на химическо оръжие. „ Като ответна мярка Вашингтон възнамерява да нанесе ракетен удар по държавните квартали на Дамаск “, разкри началникът на Генералния щаб на съветската войска.

Руското министерство на защитата има подготвеност да отвърне на ударите, в случай че застрашат съветските въоръжени сили. Напрежението в Източна Гута остава високо. Анклавът до Дамаск е под контрола на бунтовниците, противопоставящи се на режима на Башар Асад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР