Бойци от подразделение със специално предназначение на израелската армия (ЦАХАЛ)

...
Бойци от подразделение със специално предназначение на израелската армия (ЦАХАЛ)
Коментари Харесай

ЦАХАЛ започна операция след убийството на израелския войник

Бойци от поделение със особено предопределение на израелската войска (ЦАХАЛ) са влезнали в палестинското село Бейт Фаждр в Западния бряг на река Йордан.

Операцията на чиновниците от силите за самозащита е обвързвана с убийството при опит за похищение на боеца, за чиято гибел към този момент писахме. Към този миг командването на въоръжените сили на близкоизточната страна не е оповестило данни за довеждане докрай на акцията.

ЦАХАЛ през днешния ден популяризира информация за жертвата на закононарушението. Войникът се е казвал Двир (Йехуда) Сорек и е наследник на известния в еврейската страна публицист Йоав Сорек. Дядото на боеца равинът - Бенямин Герлинг е бил погубен от арабски терористи през 2000 година, когато Двир (Йехуда) е бил на три месеца.

Според последни данни 19-годишният Сорек е купил дарове за свои близки. Човекът, разкрил тялото му, е показал, че починалият е държал в ръка книга на известния с антивоенните си възгледи израелски публицист Давид Гросман.

Убийството на боеца бе жигосано от съвсем всички политически партии в Израел. Престъплението стана мотив и за проява на религиозни младежи в Ерусалим. Те се качиха на Храмовия рид и пееха юдейски химни.

Към този час никой не е поел отговорност за закононарушението. Израел няма да пречупи опозиция на палестинския народ против окупаторите, са декларирали от радикалната формация ХАМАС. От друга палестинска организация Ислямски джихад са приветствали убийството на Сорек.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР