Бойци на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" обкръжиха и започнаха

...
Бойци на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" обкръжиха и започнаха
Коментари Харесай

Терористите от Джебхат ан Нусра в офанзива срещу сили на сирийската опозиция край северозападния град Алепо

Бойци на терористичната формация "Джебхат ан Нусра " обкръжиха и започнаха взлом през вчерашния ден на огромен укрепен пункт на сирийската съпротива в град Атарил, ситуиран западно от Алепо, съобщи ТАСС, цитирайки телевизионния канал "Ал Маядин ". Операцията почнала, откакто групировката "Ахрар аш Шам " отказала да изтеглят силите си от Атариб.

Преди това терористите разгромили в северната част на Сирия "Бригадата на Нуредин аз Зенги " и завладели над 20 обитаеми пункта, в това число и град Дарет Иза.

Според Сирийския център на наблюдаване на човешките права в хода на тези интервенции от двете страни са убити общо 114 бойци. Загинали са и 8 мирни поданици.

Сблъсъците сред терористите и подкрепяни от Турция сили на сирийската съпротива имаше и през октомври м.г. Тогава "Джебхат ан Нусра " отхвърли да се подчини на ултиматума на Анкара да сдаде тежките си оръжия и да изтегли бойните си формирования от демилитаризираната зона, която трябваше да бъде основана в провинция Идлиб и граничните с нея региони на Алепо, Латакия и Хама, напомня ТАСС.

Двама английски бойци са били съществено ранени при ракетна офанзива на джихадисти от "Ислямска страна ", заяви ДПА. Според непотвърдени известия в някои кюрдски медии случаят е станал през вчерашния ден сутринта в източния сирийски град Дейр аз Зур, който е база на подкрепяната от Съединени американски щати опозиционна формация Сирийски демократични сили (СДС).

Двамата ранени британци били откарани за лекуване с хеликоптер на намиращите се в Сирия американски сили. Състоянието на двамата към този момент остава незнайно. Британските управляващи отхвърлят всевъзможни мнения за наличието на английски спецчасти в Сирия,1 отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР