Бойци на Хамас са екзекутирали част от заложниците, които заловиха

...
Бойци на Хамас са екзекутирали част от заложниците, които заловиха
Коментари Харесай

CNN: Бойци на Хамас са екзекутирали част от заложниците

Бойци на Хамас са екзекутирали част от заложниците, които заловиха по време на съботната офанзива против Израел, оповестява CNN, базирайки се на геолокирани видеоклипове от зоната на спора.

Журналистите са анализирали видеоклипове, изобразяващи петима израелски цивилни, хванати от палестински бойци. Друго видео, снимано на съвсем същото място, демонстрира въоръжени екстремисти, опожарени коли и четири тела на земята.

След като съпоставят видеоклиповете, публицистите от CNN стигат до извода, че живите заложници в първия видеоклип и мъртвите тела във втория са едни и същи хора. Това се вижда изключително от идентичните облекла и прически. Не е известно какво се е случило с петия пленник.

Припомняме, че вследствие на офанзива на Хамас против израелски селища по границата с Газа бяха убити минимум 700 цивилни и бойци, а повече от 100 души бяха отвлечени и отведени в Газа от екстремисти. Едва в понеделник сутринта армията съумя да си върне контрола над всички израелски гранични градове.

След офанзивата Израел стартира да активизира резервисти и се закле да унищожи Хамас като организация. Анализирайки офанзивата, която не можа да докара до боен триумф заради неравенството на силите, Politico заключи, че евентуалната цел на Хамас може да бъде опит за провокиране на огромна война с присъединяване на други страни в района.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР