Бойци на Хамас нападнаха Израел в отговор на планирана операция

...
Бойци на Хамас нападнаха Израел в отговор на планирана операция
Коментари Харесай

ХАМАС твърди, че е атакувал Израел в отговор на планирана операция

Бойци на Хамас нападнаха Израел в отговор на планувана интервенция на израелската войска. Това изказване направи членът на Политбюро на придвижването Махмуд Мердави в изявление за турския вестник Aydınlık.

„ Според разузнаването, получено от съпротивата, Израел към този момент се е подготвял за интервенция. Първо ще бъдат проведени убийства на водачи на съпротивата, а по-късно ще бъдат осъществени интервенции в Газа и разнообразни райони. В отговор на всичко това тази интервенция е стартирана Крайната цел на съпротивата в тази интервенция е да се обезпечи на палестинския народ свободен живот, а на нашия народ заслужен живот “, сподели той.

Според Мердауи “окупирането на Израел пренебрегва ” палестинския народ. „ Докато това продължава, тези интервенции и нашата опозиция ще продължат. Няма да спрем, до момента в който не реализираме правата си според гаранциите на интернационалното право. Събитията, свързани с интервенцията, не престават и през днешния ден. Като цяло нашите крайни цели и задания са в факт аргументите, които са довели до началото на интервенцията. Операцията продължава “, добави той.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след въоръженото навлизане на бойци на Хамас от линията Газа на израелска територия. Хамас счита нападението за отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на линията Газа и стартира удари по нея и избрани региони на Ливан и Сирия. Сблъсъци има и на Западния бряг. По последни публични данни вследствие на конфликти и обстрели измежду палестинците са убити до 1 хиляди, ранени 5 хиляди, убити минимум 1,2 хиляди израелци и ранени до 3 хиляди

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР