Бойци на Ал Шабаб нападнаха хотел близо до президентския дворец

...
Бойци на Ал Шабаб нападнаха хотел близо до президентския дворец
Коментари Харесай

Групировката Ал-Шабаб атакува хотел в сомалийската столица

Бойци на " Ал Шабаб " нападнаха хотел покрай президентския замък в сомалийската столица Могадишу, оповестиха от полицията и очевидци, като в центъра на града са се чували детонации и пукотевица.

" Екип от бойци на " Аш-Шабааб " нападнаха хотел в квартал Бондхере довечера (и) силите за сигурност вземат участие в напъните за тяхното елиминиране ", се споделя в изказване на представителя на националната полиция Садик Дудише.

Той съобщи, че доста цивилни и чиновници са били избавени от хотел " Вила Роза " - известно измежду законодателите място в охраняван централен регион на столицата, покрай офиса на президента на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд.

Свидетели описаха, че са чули мощни детонации, последвани от пукотевица.

" Бях покрай „ Вила Роза ”, когато две мощни детонации раздрусаха хотела. Имаше интензивна пукотевица. Районът беше отцепен и видях хора да бягат ", сподели Аадан Хюсеин, очевидец от Могадишу.

Отговорност за нападението пое " Ал-Шабаб " – формация, обвързвана с " Ал Кайда ", която от 15 години се пробва да смъкна централното държавно управление на Сомалия в Могадишу./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Могадишу / Сомалия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР