Бойното крило на Хамас пое отговорност за атаката в Йерусалим.

...
Бойното крило на Хамас пое отговорност за атаката в Йерусалим.
Коментари Харесай

Бойното крило на Хамас пое отговорност за атаката в Йерусалим

Бойното крило на Хамас пое отговорност за офанзивата в Йерусалим. Това са бригадите Иззеддин ал Касим на палестинското коренно придвижване Хамас.

 „ Бригадите Izzeddin al-Qassam поемат цялостната отговорност за героичната интервенция, която се организира тази заран на северозападния вход на окупирания град Йерусалим “.

Това се споделя в изказване, оповестено в канала на групата Telegram. Тя е осъществена в отговор на израелските закононарушения, убийството на деца и дами в линията Газа и на Западния бряг. Както и оскверняването на джамията Ал-Акса.

Както заяви израелската радиостанция Kan, двама палестинци от Източен Йерусалим направиха терористична офанзива с огнестрелни оръжия на входа на града от Тел Авив. Радикалите отидоха с кола до автобусна спирка. След това злязоха от колата и започнаха да стрелят по стоящите с револвер и пушка М16. Израелските бойци ги унищожиха с ответен огън.

Пресслужбата на израелското външно министерство по-рано заяви, че минимум трима израелци са били убити. И шестима са ранени вследствие на тази офанзива. Според бригадите Izzaddin al-Qassam 12 израелци са били ранени.

Още вести четете в секция “Свят ”. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР