Бойният катер с ядрен двигател Florida, който може да носи

...
Бойният катер с ядрен двигател Florida, който може да носи
Коментари Харесай

Американска подводница с ядрен двигател навлезе в Персийския залив

Бойният катер с нуклеарен мотор Florida, който може да носи до 154 ракети Tomahawk, навлезе в Персийския залив - Съединени американски щати показват мощ за въздържане на Иран.  

Пентагонът е разположил подводница с нуклеарен мотор, само че без нуклеарни оръжия. Пристигането на Florida ще ускори напъните на Министерството на защитата да разубеди Иран да извърши това, което съгласно него са прокси офанзиви против Израел или нови офанзиви против американските сили в Ирак и Сирия, заяви Bloomberg.

Подводницата може да носи до 154 ракети Tomahawk или да одобри до 66 Navy SEAL, които могат скрито да излязат от кораба през предните носови отделения.

Разгръщането му в Персийския залив беше най-малко второто тази година. През април военноморските сили разгласиха фотография на подводницата, до момента в който преминаваше през Суецкия канал на път за Червено море, откакто се разположи в Средиземно море.

Две американски групи самолетоносачи, USS Gerald R. Ford и Dwight D. Eisenhower, са в източното Средиземноморие и организираха взаимни интервенции предходната седмица, в това число противоракетна защита и взаимно управление на самолетите от своите палуби.

Миналата седмица Петият флот на Военноморските сили в Персийския залив също разгласи, че е направил първото си изстрелване в края на октомври от един от своите безпилотни летателни апарати като част от оперативна група 59, за която се допуска, че в този момент патрулира в Персийския залив благодарение на дистанционно управление.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР