Бойният дрон Охотник е направен по схемата летящо крило(снимка: РИА

...
Бойният дрон Охотник е направен по схемата летящо крило(снимка: РИА
Коментари Харесай

Безпилотен боен дрон „Охотник” нанася бомбени удари


Бойният дрон Охотник е изработен по схемата „ летящо крило ”
(снимка: РИА Новости)

Безпилотният аероплан „ Охотник ” е умислен като първия военен дрон в съветската войска. Оказа се, че стрелбата по наземни цели му се получава добре, като е тествана към този момент неведнъж, а машината е способна и на пердах с въздушните цели.

„ Монтиран на „ Охотник ”, най-новият комплекс за наблюдаване и навигация разрешава потребление на свободнопадащи муниции с акуратност, приближаваща се до прецизното управляемо оръжие. Целта беше изумена с висока акуратност ”, заяви, базирайки се на личен източник от отбранително-промишления комплекс.

Засега няма информация за това къде и по кое време е имало бомбардировки от дрона. Известно е единствено, че става дума за офанзива на наземна цел благодарение на неуправляеми въздушни бомби диаметър 500 кг, които се намират във фюзелажа на „ Охотник ”.

Към днешна дата дронът към този момент е летял със симулационни ракети. В началото на декември 2020 година стана известно, че от пистата на военно летище на Центъра за бойна подготовка на полигон Ашулук са осъществени няколко полета на дрона с „ функционални симуланти на управляеми ракети клас „ въздух-въздух ” — първите полети на дрона с реплика на действително въоръжение.
още по тематиката
Безпилотният летателен уред с турбореактивен мотор от серията АЛ-3 е изработен по схемата „ летящо крило ” и се отличава с потреблението на технологии, които понижават неговата забележимост за средствата за радарно разкриване.

„ Охотник ”, което значи „ ловджия ”, е оборудван със средства за осъществяване на оптико-електронно, радиотехническо и друго разузнаване, а също по този начин носи прикрито в корпуса си въоръжение.

Излитащата маса на бойния дрон е към 25 тона, от които 2,8 тона следва да е тежестта на неговото въоръжение. Размахът на крилото на безпилотния уред е 19 метра, общата дължина – 14 метра. На ниска надморска височина дронът може да развие свръхзвукова скорост от порядъка на 1400 км/ч, а обсегът на полета е към 5000 км.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР