Бойните пилоти масово са докладвали, че се чувстват психологически непригодни

...
Бойните пилоти масово са докладвали, че се чувстват психологически непригодни
Коментари Харесай

Бунт в ”Граф Игнатиево”, пилотите отказват да летят

Бойните водачи всеобщо са докладвали, че се усещат психически непригодни да летят. Ще бъде носено единствено дежурството по Air Pоlicing, в което до края на месец октомври вземат участие италиански изтребители.

Според информация на БНР по този начин бойните водачи показват своята демотивираност и отчаяние от следващото прекъсване на плана за придобиване на нов изтребител за Военновъздушни сили.

Проблеми има и с новодоставените мотори за самолетите МиГ-29, които не могат да бъдат употребявани заради липса на истински протоколи от завода производител.

По неофициална информация към момента не са доставени и смазочни материали, които са нужни за работата на изтребителите.

"Бойната авиация е в сериозно положение, водачите летят рисково малко и има действителна заплаха от произшествия ", обявиха водачи от авиобазата.

От пресцентъра на Военновъздушни сили обявиха, че изследват обстановката, само че към момента нямат информация. Същото разясниха и от Министерството на защитата.

В авиобазата през днешния ден се чака да дойдат полски самолети, защото идната седмица е планувана двустранна подготовка.

Президентът: Лобистите ще приземят бойната ни авиация >>>

Каракачанов: С по-малко пари можем да ремонтираме самолетите >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР