Бойните действия в Украйна няма да приключат скоро. Около това

...
Бойните действия в Украйна няма да приключат скоро. Около това
Коментари Харесай

Войната в Украйна ще продължи поне до края на година: Бивш министър на отбраната

Бойните дейности в Украйна няма да приключат скоро. Около това умозаключение се сплотиха някогашните министри на защитата проф. Тодор Тагарев и Ангел Найденов пред бТВ. 

 

" Очевидно, че все още се върви по-скоро към засищане с жива мощ и с техника. При всички случаи Путин желае нови територии. 90% от Луганска област към този момент е в ръцете на съветските бойни елементи. С такива темпове върви настъплението в Донецка област.

Очевидно е, че имаме една пълзяща експанзия, която включва по нататъшно развиване на бойните дейности по южните територии на Украйна – в Запорожието, в Николаевска и в Херсонска област. Очевидно, че се върви по нататък и към подготовка за десант и надлежно обсада на Одеса ", сподели в " Тази заран " Найденов.

 

Според проф. Тагарев Русия може да се опита да изолира Украйна от Черноморското крайбрежие. Според него войната ще продължи най-малко до края на годината. В идващите месец-два ще забележим дребен прогрес и оттегляне на Русия, само че без огромни промени, сподели Тагарев.

 

Преговорите са в застой, счита Найденов. На този стадий се разчита главно на въоръжените сили, добави той.

Снимка: БГНЕС

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР