Бойните действия в района на окупираната Херсонска област, където според

...
Бойните действия в района на окупираната Херсонска област, където според
Коментари Харесай

Херсонската операция на ВСУ на живо в мрежата на НАСА за мониторинг на пожари -

Бойните дейности в региона на окупираната Херсонска област, където съгласно голям брой източници от украинска страна е почнала контраатака за освобождението на Херсон може да бъдат следени онлайн в интернет, обърна внимание създателят на платформата за интернационалните проучвания Белингкат Елиът Хигинс.

(Fire Information for Resource Management System, FIRMS открива в автоматизиран режим с мрежа от спътници пламъци, огън и всякаква обвързвана с тях интензивност на цялото земно кълбо за деня, за последните 24 часа и за последните седем дни. Мрежата засича както открит огън, по този начин и термални аномалии, каквито се провокират и по време на произвеждането на гърмежи.

Тъй като бойните дейности са свързани с гърмежи, които съдържат огън и доста постоянно с пожари, провокирани от самите бойни дейности, динамичността на дейната карта на FIRMS разрешава да се откриват горещите точки по фронтовата линия, преместването на тези точки и да бъдат избрани по време. Трябва да се има поради, че актуализирането на данните може да отнеме няколко часа.

Watching the Fire Map of Kherson might be interesting over the coming days, here`s the map:
— Eliot Higgins (@EliotHiggins)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР