Бойните действия в Мосул продължават с пълна сила. Това обяви

...
Бойните действия в Мосул продължават с пълна сила. Това обяви
Коментари Харесай

Светът ликува за разгрома на ИДИЛ и освободеният Мосул, но в иракския град всъщност...

Бойните дейности в Мосул не престават с цялостна мощ. Това разгласи сътрудник на съветска медия, който се намира в града. Битките се водят в Западната част на Мосул.

" Имаше конфликти в областите Ал-Шаван и Ал-Майдан ", съобщи за организацията боен източник. Има и ранени държавни бойци.

Забавено е и плануваното нахлуване в региона. За да издържи фронта са привикани елементи от други места, както и милиции. Хиликоптери непрекъснато кръжат във въздуха.

Както е известно иракският министър председател Хайдер Ал-Абади разгласи публично успеха над ИД в града. Командващият американската коалиция ген. Стивън Таунсенд не бе толкоз вдъхновен и разгласи, че прочистването на Мосул от терористите ще продължи с месеци.

Припомняме, че през вчерашния ден пък се появиха брутални фотоси и видеа по какъв начин военни влачат полуголи джихадисти по улиците на освободения Мосул.

Новина за борбите в Мосул идва дни, откакто държавната телевизия на Ирак разгласи, че силите на терористичната организация „ Ислямска страна “ в града са разгромени.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР