Бойни самолети на Сирия са извършили нападение срещу контролирани от

...
Бойни самолети на Сирия са извършили нападение срещу контролирани от
Коментари Харесай

Бойни самолети на Сирия удариха бунтовниците след предполагаемата химическа атака

Бойни самолети на Сирия са направили нахлуване против следени от бунтовниците региони в северната част на страната за първи път от месеци, откакто сирийските управляващи оповестиха, че повече от 100 души са били откарани на лекуване в лечебни заведения след хипотетична офанзива с токсичен газ от страна на бунтовници в северния град Алепо, оповестява " Асошиейтед прес ".

Последната вълна от обстрелвания и въздушни удари в Северна Сирия е най-сериозното нарушаване на примирието, реализирано от Русия и Турция, което донесе релативно успокоение в северната част на страната през последните два месеца. Бунтовниците, които отхвърлиха да са правили каквито и да е химически офанзиви, упрекнаха сирийското държавно управление, че се пробва да подкопае примирието .

 Стотици потърпевши при офанзива с хлор в Сирия
Стотици потърпевши при офанзива с хлор в Сирия

Групировка нападна Алепо

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, чието седалище е във Англия, и новинарската организация " Тика " прецизираха, че сирийските бойни самолети са блъснали следени от бунтовниците региони западно и южно от Алепо. Въздушните удари бяха първите от влизането на примирието в действие на 17 септември .

Държавната сирийска новинарска организация САНА твърди, че хипотетичната химическа офанзива късно през вчерашния ден е била осъществена от " терористични групировки, ситуирани в провинция Алепо ", които са изстреляли снаряди, съдържащи отровни газове по три квартала в най-големия град в Сирия.



От своя страна представителят на съветското военно министерство ген.-майор Игор Конашенгов съобщи, че съветски експерти по химически оръжия са били изпратени в Алепо. Русия е непосредствен съдружник на президента Башар Асад и се намеси през последните години, с цел да обърне хода на гражданската война в негова изгода.

" Според предварителните данни, изключително признаците, показани от жертвите, снарядите, които бомбардираха жилищни региони в Алепо, са натъпкани с хлор ", твърди Конашенков.

Според сирийските здравни управляващи от общо 105 души, признати в лечебни заведения, единствено 15 са останали на лекуване, до момента в който останалите са изписани. Допълва се, че двама души, които са били в сериозно положение, са почнали да се усъвършенстват.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права 94 души са били лекувани, като 31 души остават в лечебни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР