Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република

...
Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република
Коментари Харесай

Бойна техника на въоръжение в България и САЩ

Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на Съединени американски щати, ще бъде изложена в София на 27 юли./БГНЕС/

Гражданите и гостите на града ще имат опцията да прегледат американски бойни машини М 1126 „ Страйкър “ от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирани бойни машини MSFV „ COMANDO SELECT “ от военно формирование 56 040 – Благоевград, които ще бъдат изложени от 11.00 ч. до 13.00 ч. в региона на Военната академия „ Георги С. Раковски “ в София, оповестиха от МО.

Желаещите да прегледат изложената техника ще бъдат допускани през парка в региона на Военната академия (бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ 82). Българските и американските военнослужещи ще срещнат посетителите и със дилемите, които се извършват с присъединяване на показаната военна техника.

По-рано същия ден представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ще отдадат респект и поднесат венец пред Паметника на Незнайния боец в столицата.

Американските сили, в състав до 130 души персонален състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България в интервала 24 - 28 юли 2017 година за присъединяване в взаимно обучение в Република Македония. За обезпечаване на сигурността по време на придвижването те ще бъдат ескортирани от представители на Служба „ Военна полиция “.

Втори кавалерийски полк, прочут още като „ Втори драгунски полк “ или „ Драгуните “, е настоящ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на Съединени американски щати, с главно въоръжение - бойни машини вид „ Страйкър “. Формированието от състава на Командването на Сухопътни войски на Съединени американски щати в Европа, е дислоцирано в „ Роуз Баракс “, Филсек, Германия с пълководец полковник Патрик Дж. Елис. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР