Бойкотът, който обяви световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен

...
Бойкотът, който обяви световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен
Коментари Харесай

Макс: Кравиц не ме уважава

Бойкотът, който разгласи международният първенец във Формула 1 Макс Верстапен на английския тв канал Sky Sports, беше подсилен от целия отбор на Ред Бул и също така засегна и другите канали на Sky, които отразяват спорта - главно подразделенията в Германия и Италия.

Цензурата с марка Ред Бул обаче не е ориентирана към тв канала, а към пит репортера и анализатор Тед Кравиц, който от края на предходната година повтаря постоянно, че Люис Хамилтън е бил “ограбен ” на финала в Абу Даби, а в Япония, когато Макс взе втората си международна купа изясни, че “явно Верстапен не може да печели трофеи при естествени условия ”.

Верстапен изясни в Мексико Сити, че се е стигнало до протеста поради тези мнения на Тед Кравиц, както и поради това, че той постоянно е показвал “неуважение ” към него в хода на сезона.
 Целият тим на Ред Бул се включи към протеста на Верстапен против Sky Sports Целият тим на Ред Бул се включи към протеста на Верстапен против Sky Sports
“Решението ми няма нищо общо с този уикенд, става въпрос за цялата година, той непрекъснато “рови ” по тематиката, държи се неуважително и в един миг стигаме границата, а аз не мога да го приема ”, изясни Верстапен, който обаче не уточни Кравиц поименно.
 Макс Верстапен разгласи протест на Sky Sports Макс Верстапен разгласи протест на Sky Sports
Макс също по този начин изясни, че мненията, направени по малкия екран могат да се окажат “горивото ” за поддържане на отровната атмосфера в обществените мрежи, където почитатели не се стараят да лимитират омразата си към един или различен водач.

“В момента обществените медии са доста токсично място и в случай че имаме непрекъснато такова държание и по малкия екран, то ситуацията ще става все по-зле, а няма да се оправя ”, добави Верстапен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР