Бойко Рашков за какво да го подкрепим. Той е хубав

...
Бойко Рашков за какво да го подкрепим. Той е хубав
Коментари Харесай

ДПС очаква оставката на целия кабинет

Бойко Рашков защо да го подкрепим. Той е прекрасен човек, разяснява ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи
Движение за права и свободи чакат оставката на целия кабинет. Това стана ясно от думите на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание, който разяснява разрива на обединението, откакто през вчерашния ден Слави Трифонов разгласи, че „ ИТН “ се отдръпват от нея.

На въпрос дали биха подкрепили държавно управление на малцинството Карадайъ уточни, че такава тематика от юридическа позиция пред тях няма. 

„ От политическа има поръчки за подаване на оставки, а процедурата е ясна. Те би трябвало да бъдат импортирани в Народното събрание и да бъдат прегледани, като ние от Движение за права и свободи от първия ден на това държавно управление, на което дадохме оценка, че е най-лошото от демократичните промени насам, чакаме дружно с оставката на към този момент декларираните министри в Народното събрание да се внесе оставката на целия кабинет “, сподели Карадайъ.

Попитан дали от Движение за права и свободи ще внесат „ избор на съмнение “ той отговори по този начин:

„ Първо по процедура да забележим нещата едно по едно, малко по малко. Сега сега чакаме оставките на тези министри, които обявиха, че ще подават оставки. Следващата стъпка е оставка на целия кабинет “.

Той акцентира, че от Движението няма да поддържат нови министри в този кабинет.

Карадайъ разяснява и пренасочването на Бойко Рашков от вътрешен министър към ръководител на КПКОНПИ.

На въпрос дали от Движение за права и свободи ще го поддържат той съобщи следното:

„ За Бойко Рашков мисля, че имаме една оценка от предходната година, още от изборите юли месец. След това имаме оценка и за изборите ноември месец, за държанието му като министър. Мисля, че и в Брюксел еврокомисарите и Европарламентът са наясно за държанието на министър Рашков. Мисля, че и вие, в случай че сте положили малко старания, с цел да разберете за беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите, сте открили обстоятелствата. Те са налице. Виждате и всеки петък, когато благоволят Бойко Рашков да пристигна тук и да дава отговор на поставените въпроси. Виждаме по какъв начин той не дава отговор на поставените въпроси от нас за напътствията, дадени за противозаконните дейности на милицията. Защото аз имам вяра, че българската полиция няма да прави противозаконни дейности. Така че, този човек защо да го подкрепим. Той е прекрасен човек! “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР