Бойко Рашков трябва да излезе и да обясни какво се

...
Бойко Рашков трябва да излезе и да обясни какво се
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК: ГЕРБ показа склада, където са скрити още 199 машини за гласуване - партията на Борисов иска обяснение от Бойко Рашков

Бойко Рашков би трябвало да излезе и да изясни какво се случва, тъй като той дава отговор за изборния развой и е избран за това с решение на държавното управление. Това съобщи претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС Тома Биков в живо включване пред склад във ВТУ „ Тодор Каблешков “на компанията „ Сиела Норма “, откакто от съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК) и последвали изявления на медиите се разбра, че ЦИК са уведомили прокуратурата за нови 199 машини за гласоподаване, които се намират в склада на компанията вносител. По думите на Биков, не може всеки ден да излизат машини и никой да не знае тези маши ни защо са, от къде идват, на къде отиват, защо ще се употребяват. „ Г-н Рашков е индивидът, който би трябвало да излезе и да даде пояснение за всичко, което се случва, тъй като сме на път да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него. Очакваме още на следващия ден сутринта рано, по този начин както има табиет, дружно с цялото управление на Министерство на вътрешните работи, Рашков да излезе и да даде дълга, подробна конференция и да отговори на всички въпроси, които съм сигурен, че публицистите имат към него, с цел да имаме цялостна изясненост какво се случва в тази обстановка “, прикани Тома Биков.
свързани новини80045преди 4 часа

„ Самата ЦИК за следващ ден открива, че на територията на София има спомагателни машини – през днешния ден са 200, за които никой не знае защо са планувани. Бяхме чули, че са за аварийни елементи. После се оказа, че са за други страни, където обаче няма да има избори. Сега се появяват нови 200 машини. И най-големият проблем е, че ние не имаме вяра на Бойко Рашков. Ние не имаме вяра и на това държавно управление, което основава чувството, че идващите избори ще бъдат опорочени. Точно по тази причина чакаме от Бойко Рашков и от служебното държавно управление да дадат ясни отговори за какво непрестанно се появяват нови количества машини, които не са планувани в контракта? “, попита претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС Александър Ненков. Той напомни, че до преди няколко седмици имаше огромен проблем с това, че няма да може да бъдат доставени избраното количество машини по контракта за парламентарни и президентски избори. „ Сега обаче се оказва, че към този момент има няколко стотин от горната страна. Тук изниква въпросът за какво всичките партии, борещи се за почтени избори, в действителност не разрешиха да се броят всичките контролни разписки от машините “, уточни Ненков.

Според претендента за депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев простата математика досега демонстрира, че излизат над 600 спомагателни машини отвън контракта на ЦИК с фирмата-вносител „ Сиела Норма “. „ Тези машини са нерегламентирани и никой не знае защо се употребяват. Както сме тръгнали, до края на деня за размисъл може да станат и 1000. Цялата поръчка за новите машини на ЦИК се обезсмисля, тъй като някой непринудено е вкарал още толкоз доста машини. Ако сметнем даже и на половина цената, за която ЦИК купи 1600 нови машини, то това значи, че някой е платил милиони левове, с цел да внесе тези машини. Кой е бил този човеколюбец, е хубаво да се разбере “, прикани Христо Гаджев.

„ Тук при тази обстановка ще би трябвало да се носи отговорност и тази отговорност в един миг ще спре да бъде единствено политическа и ще стане наказателна. Да провалиш изборите е закононарушение против демокрацията. ЦИК би трябвало да преразгледа решението си и да не се броят 30% от секциите, а да се броят 100%, с цел да се подсигурява честността на вота. Няма нито един мотив в противоположната посока “, прикани още Тома Биков.

Видео от мястото, където се крият още 199 машини за гласоподаване вижте
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР