Бойко Рашков ще е председател на парламентарната Комисияза контрол над

...
Бойко Рашков ще е председател на парламентарната Комисияза контрол над
Коментари Харесай

Бойко Рашков ще бъде предложен да председател на Комисията за контрол на службите

Бойко Рашков ще е ръководител на парламентарната Комисияза надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия. Това съобщи Йордан Иванов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в коридорите на Народното събрание.

По-рано в срядастана ясно, че Атанас Атанасов от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ е подал заявление, че се отдръпва като ръководител на парламентарната Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия.

В началото на есенната сесия на Народното събрание беше оповестено, че според парламентарния устав, точно Атанасов поема председателството на комисията за надзор над службите.

Атанасов към момента не е коментирал, само че най-вероятната причина е отводът на ГЕРБ-СДС да поддържат сливането на цивилното и военното разузнаване в единна работа.

Това решение би разрешило да бъдат освободени сегашните ръководители на Държавна организация „ Разузнаване “ и на Служба „ Военна информация “ и да бъдат заместени от един човек, посочен от настоящето ръководещо болшинство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР