Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените

...
Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените
Коментари Харесай

Рашков разкрит - имал е поне 10 срещи с контрабандистите баща и син Димитрови

Бойко Рашков се е срещал минимум 10 пъти с оповестените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, до момента в който е бил министър. Това стана ясно по време на съвещание на парламентарната комисия за абсурда в митниците.
 
Срещите са ставали в Министерството на вътрешните работи, а времевият интервал е от 28 май 2021 година до 30 март 2022 година Част от срещите са били с дълготрайност от 10 до 15 минути.
 
Този писмен отговор от Министерство на вътрешните работи прочете пред депутатите от комисията за следствие на корупцията в митниците и възможната роля на Асен Василев ръководещият съвещанието Станислав Баланбанов от Има Такъв Народ.
 
Ето какво беше изнесено като данни пред комисията:
Станислав Балабанов, Има Такъв Народ: " Ще ви срещна с писмото от Министерство на вътрешните работи до комисията: Кога следните лица са влизали в постройката на Министерство на вътрешните работи: Марин и Стефан Димитрови, Банкова и Паскал.
 
В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков):
28 май 2021 година Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
15 юни среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в постройката на МВР;
28 септември;
22 март 2022 г.;
30 март 2022 година

" Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като сподели, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в Министерство на вътрешните работи. Живко Коцев като част от системата на Министерство на вътрешните работи е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше препоръчан за основен секретар от военачалник Атанасов и този човек трябваше да дава отговор за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал ", добави още Балабанов.
 
В края на декември 2023 година някогашният шеф на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с някогашния зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков, бел. ред.), дават отговор още от Министерство на вътрешните работи. Срещата е станала на 19 декември.
 
В писмения отговор се показва още, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не е заявил безценен часовник, получен като подарък, нито в декларацията си пред КПКОНПИ, нито пред други институции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР