Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на

...
Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на
Коментари Харесай

Бойко Рашков отново обвини ДПС и ГЕРБ в купуване на гласове

Бойко Рашков още веднъж упрекна Движение за права и свободи и ГЕРБ в пазаруване на гласове. Повод стана рецензията от страна на водачи на Движението на права и свободи в полицейски произвол във връзка частичните избори за кметове, извършени в края на предходната седмица. Рашков укори и предшествениците си Младен Маринов и Христо Терзийски, че не са разследвали за пазаруване на гласове единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи. От ГЕРБ дадоха отговор, че Рашков към този момент половин година не е извадил нито едно доказателство за изказванията си.

Бойко Рашков твърди, че схемите за следен избор на идните на 14 ноември избори към този момент работят.

" Включително имаме случай от през вчерашния ден в районното ръководство в Кирково, където е хванат жител, който е заплашвал различен, че би трябвало безусловно да гласоподава за Движение за права и свободи и че в противоположен случай няма да получи това, което е належащо, с цел да се отоплява през зимата ", сподели Бойко Рашков, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи ".

По думите на Бойко Рашков, откакто уличеният е арестуван в полицията, от случая се заинтересувал персонално кметът на Кирково.

" Цитирам: " Защо се задържа техния човек ". Техният човек е човек на Движението за права и свободи ", съобщи Бойко Рашков, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Рашков сподели, че е подготвен в идващите дни да изнесе съответни обстоятелства за следствията за изборна търговия преди изборите на 11 юли.

" Тази статистика е приготвена много от дълго време. Аз съм я спестявал досега и не съм я изнасял пред вас. Но в този момент ще ме принудят да я изнеса, с цел да мога да защитя достойнството и името си. Тъй като чух изрази като принуда, антидемократичност, което е обвързвано с моето име. Моето име няма да разреша да бъде опетнявано от пехливан политици ", добави Рашков.

Според него обвиняванията на Движение за права и свободи в полицейски произвол са политическо говорене, което не почива на обстоятелствата. Той още веднъж прикани придвижването, в случай че има доказателства за превишаване на полицейските пълномощия, да подаде сигнал.

" Ако нямат доверие на Министерство на вътрешните работи, да се извърнат към институцията, на която явно имат доверие, защото са назначавали ръководителя, към основния прокурор Иван Гешев ", съобщи Бойко Рашков, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков упрекна предшествениците си Младен Маринов и Христо Терзийски, че са разследвали за пазаруване на гласове единствено дребни партии и затова формираните каузи преди изборите от 4 април се броели на пръсти.

" Към 11 юли ние сме почнали следствие по близо 100 сходни и сме ги прецизирали по партии. На първо място е ГЕРБ. На второ място е Движение за права и свободи ", съобщи Бойко Рашков, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи

От ГЕРБ обявиха пред Българска национална телевизия, че единствената задача, сложена от началника му Румен Радев, която Рашков извършва, е да демонизира ГЕРБ. Според тях до момента нямало доказателства за лъжливите изказвания на Рашков. А задачата била посредством репресии против деятели на партията Румен Радев да завоюва изборите. От Движение за права и свободи към този момент не разясняват следващите обвинявания на служебния вътрешен министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР