Бойко Рашков не може да се справи и дори да

...
Бойко Рашков не може да се справи и дори да
Коментари Харесай

Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет

Бойко Рашков не може да се оправи и даже да ревизира самичък себе си. В същото време продължава да тормози и да нарушава правата на хората, като си разрешава за следващ път да борави с неистини, лъжи, клюки и внушения. Ние желаеме да дадем гаранция на българските жители, че тези избори ще бъдат почтени. Всяко едно нещо, което споделя Бойко Рашков, след това се оказва лъжа.  

Това съобщи на брифинг в централата наГЕРБ Даниел Митов във връзка последните изказвания на служебния министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са най-големите купувачи на гласове за изборите.  

" Истината е, че най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет. Бойко Рашков раздава по 650 лв. на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Министър Комитова раздава кошници с гъши дроб на чиновниците на Министерство на регионалното развитие. Министър Минеков за повторно раздава бонуси в министерството. Това ли е повода да теглят нов дълг? България стремглаво върви и се трансформира в страна от третия свят. Радев по този начин и не излезе на спор, само че през днешния ден прави послание към нацията ", добави Митов. 

" Вътрешният министър страда от раздвояване на личността ", разгласи от своя страна Томислав Дончев. " Той би трябвало да провежда почтени избори, само че в това време бутално и силовашки взе участие в предизборната акция. Все още има късмет изборите да бъдат почтени. За задачата ЦИК трябва да разгласява имената на всички лица, които са имали достъп до складовете с новите машини и ще вземат участие в изборния развой. Трябва да се разгласяват имената на всички, които са работили по софтуера на машините. Трябват да се разгласяват серийните номера на машините, на които ще се гласоподава, както и серийните номера на всички машини в страната. Не на последно място би трябвало да се разгласяват и по какъв начин са превозени машините ", безапелационен бе Дончев. 

" Изпращаме четири оферти до ЦИК, с които ще се подсигурява честността на изборите ", каза административният секретар  Цветомир Паунов.  

" Първо ще настояваме всички разписки от машините да се броят на 100%. Второ разписките от двата типа избори би трябвало да се поставят в разнообразни урни. Трето   би трябвало да има видеонаблюдение на изборния развой и броенето на разписките. Четвърто във всяка една секция би трябвало да бъде обезпечен самостоятелен софтуерен експерт, който да подсигурява, че софтуерът на машините не е пипан. Само след осъществяването на тези четири точки ще се подсигурява прозрачността на изборния развой ", съобщи той. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР