Бойко Рашков и вътрешния министър на Азербайджан Вилаят Ейвазов подписаха

...
Бойко Рашков и вътрешния министър на Азербайджан Вилаят Ейвазов подписаха
Коментари Харесай

Бойко Рашков и вътрешния министър на Азербайджан подписаха меморандум за сътрудничество

Бойко Рашков и вътрешния министър на Азербайджан Вилаят Ейвазов подписаха меморандум за съгласие по отношение на съдействието сред полицейските академии на двете страни , оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Меморандумът уголемява опциите за продан на опит и положителни практики в региона на образованието и ще способства за повишение на равнището на професионална подготовка на полицейските чиновници.

Ейвазов е на работно посещаване на България по покана на Бойко Рашков. Двамата министри дадоха висока оценка на връзките сред България и Азербайджан.

Акцентът на срещата им падна върху опциите за развиване и задълбочаване на двустранните контакти в региона на вътрешните работи и сигурността , битката против другите форми на трансграничната проведена престъпност, образованието и повишението на квалификацията на чиновниците.

В хода на диалога бяха разисквани и тематики от интернационалния дневен ред като войната в Украйна и последствията от нея за сигурността, както и настоящите миграционни провокации.

По време на визитата си в България делегацията от Министерство на вътрешните работи на Азербайджан ще се запознае с активността и обучителния развой в Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР