Бойко направи безподобен компромис - угоди на кирчовци. Това обобщи

...
Бойко направи безподобен компромис - угоди на кирчовци. Това обобщи
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: И държавата на ротация

Бойко направи несравним компромис - угоди на кирчовци. Това заключи в коментар за " Facebook " Кеворк Кеворкян.

Обяснението беше, че го прави в името на България/на страната. Можеше да каже, че го прави в името на Народа.

Но не го сподели.

Народът отново изпадна някъде. Правилно - той е рисков очевидец. Има и Памет - все в миналото може да ти напомни едно или друго. А България - по какъв начин ще ти държи сметка тя? За Народа може всичко да се каже - дори, че е неподобаващ за напъните на Властниците си. Симеон му предложи да смени чипа си.

Костов отхвърли да беседва с него. Бойко пресметна, че „ неоцапаните хора “ са малко. Плевнелиев го оприличи на „ стадо “. Кирчовците нямаха време да го виждат.

Народът може да понесе всичко - само че по-добре да не го замесват в разправиите си. Да си се упражняват с страната. Нея толкоз старателно я оферират наляво и надясно, че към този момент надали има някаква цена. Може да послужи обаче за всевъзможни пояснения.

След като ще имаме министър председател на ротационен принцип - за какво и страната да не мине на сходно въртене: девет месеца някак да я има, девет месеца да е в отпуск. Официално. Не като до момента - полулегално и от самото начало. А ротацията е, в действителност, замяна на последните изборни резултати - тя е демонстративно подправяне на вота на гласоподавателите.

Ротационерите като че ли въобще не схващат, какво вършат - и това е разбираемо, тъй като гласоподавателите постоянно са били някакъв % за тях, а не действителни хора с техните вярвания и упования. Това неуважение към тях в допълнение умъртвява политиката.

Социалните мрежи реагираха релативно неенергично на измяната на ротационерите. Хората като че ли се срамят, че толкоз нахално са подценени, както в никакъв случай до момента. През десетилетията на Прехода и различен път сме ставали очевидци на колаборации, само че те в никакъв случай не са били толкоз безогледни. Този път откриха цаката на елементарните хора, които към момента са откровено встрастени в политиката. Нямат благосклонност към тях - ще би трябвало да прихванат от цинизма на ротационерите, това е концепцията. И да схванат, че изборите тук към този момент са нещо несмислено и даже излишно. Трябва да се примирят и с обстоятелството, че и последните останки от възпитание в политиката от дълго време са заровени.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР