Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в нова

...
Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в нова
Коментари Харесай

Новата пиеса с Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев с премиера във Варна

Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в нова пиеса по текстове на П. Г. Удхаус.

Премиерата на „ Джийвс и Устър в Пределно неразбираемо “ във Варна ще бъде на 30 март във Фестивалния и конгресен център .

След триумфа на „ Отчаяни съпрузи “ това е второ зрелище, което събира тримата артисти на театралната сцена.

Емблематичните герои на именития англо-американски комедиограф Удхаус влизат в каскада от превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл. Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев повдигат неразбираемата завеса на театралното задкулисие в едно бясно джентълменско надиграване. Трима артисти в 12 функции преследват една крава в полукриминално любовно судоку с политическо мигане. И всичко това - на ръба на неуспеха.

Сюжетът се завърта към решението на Бърти Устър да сложи моноспектакъл, в който да опише скорошните си прекарвания в една селска къща. Преди да открие личното си шоу обаче, осъзнава, че има потребност от помощ, а тя, естествено, идва в лицето на неговия правилен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър - Сепингс. Проблемите обаче пораждат на всяко едно равнище и идват от всяка една посока. Историите се оплитат, а интригите стават толкоз дебели, че Устър, който е благополучен ерген, е подложен под опасността да би трябвало да се ожени за кандидатка, която извънредно не харесва.

" Джийвс и Устър в Пределно неразбираемо " е театрална терапия, забъркана от режисьора Валентин Ганев в театралната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев.

Тази типично английска комедия слага тримата артисти в поредност граничещи с безсмислица обстановки. Пиесата е изобретателна и забързана с емблематичното двойно деяние на Удхаус. Спектакълът е притежател на премията „ Оливие “ за „ Най-добра нова комедия “ за 2014 година

В лондонския „ Уест Енд “ пиесата е поставяна с извънреден актьорски състав. В ролята на Устър е Стивън Манган (номиниран за премията „ Тони “, взе участие в сериала „ Зеленото крило “ (Green Wing), „ Епизоди “ (Episodes), както и в редица представления на Бродуей), Джийвс е Матю Макфейдън (награди „ Еми “, БАФТА и SAGA, взе участие в „ Наследници “ (Succession), Pride and Prejudice, Death at a Funeral, Frost/Nixon и др.), а Сепингс е Марк Хадфийлд (преподавател е в Royal Academy of Dramatic Art). Историите на Джийвс и Устър и влизат и в сериал с присъединяване на Хю Лори и Стивън Фрай през 90-те.

БИЛЕТИ

Eventim:

На касата на ФКЦ, бул. " Сливница " 2
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР