Бойко Борсов призова днес по време на брифинг, посветен на

...
Бойко Борсов призова днес по време на брифинг, посветен на
Коментари Харесай

Борисов с 3 варианта: вдигаме данъци, режем постна пица или - нови избори

Бойко Борсов прикани през днешния ден по време на брифинг, отдаден на бюджета, ПП-ДБ да се схванат с тях, да работят дружно и отговорно, а не да предявяват искания кой да се оттеглел. Той сподели, че въпреки всичко ще се съгласи да се изтегли външен дълг (макар и с омерзение - както го определи), само че да се одобри от Народното събрание предел на външния дълг, защото другояче през юни страната щяла да колабира.

Той разказа апокалипсис - и попита всички партии - само че най-много ПП-ДБ да кажат какво решение ще подхващат по отношение на заложения недостиг от 6,4%.

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че съгласно него при този проектобюджет може да се избира само сред три разновидността:

Вариант 1 - повдигане на налози. Защото,според него и ГЕРБ, в случай че остане 6,4 % дефицитът, ще би трябвало да забравим милиардите по ПВУ.

" Второто решение се споделя " Симеон Дянков - постна пица! ", разказа Борисов.

Той пита сътрудниците, с които договарят от ПП-и Демократична България - да кажат от тия 6,4 % " кои 3,4 % ще отрежем и от кое място ", с цел да се стигне до изискуемия таван от 3 на 100 недостиг.

Вариант 3 бил:

" Никоя партия не поема отговорност тия бакии да се оправят –и отиваме на избори. Догодина стават 30 милиарда лева дълг, по-догодина 70 милиарда "

Той сподели, че " се обръща най-добронамерено към всички " и на няколко пъти дажи градира милиардите:

12, 15, 30, 70... 

По думите му, когато те са упрявлавали, " постоянно са държали страната на остатък ".

" Сега ние би трябвало да натиснем копчето (за гласоподаване в Народното събрание, б.р.) и да отидем на 12-13 милиарда нов дълг ", сподели той какво се чака от ГЕРБ да поддържа.

" Трябва ли като Денков и аз да кажа: да излязат Политическа партия и Демократична България и да се отрекат от Асен Василев ", попита той, очевидно афектирано - на ултамитумите отсреща да се отдръпна от дейна роля. Поведението на ПП-ДБ било " наивно по детски, по момински наивно! ".

Борисов сподели още, че избира " да застанат дружно ", " да излязат и за година-две да оправят страната ", като всеки поема отговорност.

След което се обърна леко изненадващо към " Възраждане ":

" С мен американец в никакъв случай не е приказвал да поставя условия! И както те се нервират на пропагандата, започвам да се нервирам и аз на тяхната агитация. "

И разказа партията на Костадинов по този начин:

" Не е почтено – да искаш да им вземеш милиардите евро, а да не изпълняваш решенията на Еврокомисията – както ние сме правили (в смисъл - изпълнявали, б.р.)

Ние не сме по-малко бабаити! ", тропна по масата.

И малко по-късно:

" Отнасям се доброжелателно – аз не съм самар, да се упражнява който и да било на мен... Нито Демократична България, нито Политическа партия, нито те! Не съм му виждал очите на американския посланик (всъщност той всътпи преди 15 дни - на 7 април, б.р. на Клуб Z). 

Традиционно, рецензия имаше и против медиите - те са отговорни, като не са разкрили, че доста от задатъците от разплатените пари по Плана за възобновяване и резистентност към този момент били изхарчени.

" Не сте осветлили обществото какво е сътояннието за всичките тези месеци ", сподели той.

Хвърли финансова димка и върху обединението ПП-ДБ, до момента в който преговаряли конфиденциално:

" На срещите с тях съвсем друго приказват по тематиката финанси от това, което обществено се приказва. Те ги знаят тези цифри... "

Макар, че Делян Добрев, който също участваше в брифинга, нястояваше да не се съгласяват с ПП-ДБ, то водачът му го заплаши, че в случай че се наложи, персонално ще му дръпне пръстчето и ще натисне да гласува.

Иначе Борисов даде да се разбере, че не утвърждава провителство на малцинството, най-малкото тъй като то не се прави с толкоз малко депутати. И отсече:

" Времето на популизма и празните приказки завърши. "

Сега било време за " смели партии, които ще защитят страната – храбри бих ги наредъкъл... " Но изреди, че към тези храбри партии не изключва Движение за права и свободи, " Възраждане ", Има Такъв Народ.

След което - типично, се обърна към църковното календарче за деня:

" Да не се натъжаваме повече в тази Светла събота, а да се опитаме да бъдем виновни. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР