Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той

...
Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той
Коментари Харесай

Менков: Бойко Борисов няма да съди нито Петков, нито държавата

" Бойко Борисов стартира да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше сериозно поради неналичието на грижи. Г-н Борисов е политик от международна класа и общественик със личен жанр, въобще няма да подхваща ограничения да съди страната, нито Кирил Петков, който е станал очевидец против него. Ще подадем в Административния съд тъжба против задържането му. Ще желаеме заповедта да се разгласи за незаконосъобразна ". Това съобщи юристът на някогашния министър председател Менко Менков.

По думите му това е стихия в чаша вода. " Желанието на някой да преодолее прокуратурата е правно невероятно. За да се случи това би трябвало да се разрушат устоите на демократичната страна или разделянето на управляващите ", счита той. И добавя, че е невероятно КПКОНПИ да може да повдига обвиняване без единодушие и позволение на прокурор, тъй като е противоконституционно. И посочи, че прокуратурата не е саботирала нищо, тъй като не е била известена за дейностите на полицията.

" По случая с Божков Европейската прокуратура не е способена. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзив в Европа, тъй като Кьовеши не е очаквала такова развиване. В разпита си Петков твърди, че я е срещнал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са самостоятелни ", безапелационен е Менков.

Според него е подадена тъжба за незаконосъобразно задържане, а проверяващите са били след работно време на етажа на Софийски градски съд. " Министерство на вътрешните работи не е изготвяло предложение за задържане, само че даже да е направено, то не е от способен орган. Няма правни учредения за ареста на Борисов, той е почтен ", разяснява юристът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР