Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас След два

...
Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас След два
Коментари Харесай

Премиерът: Южният обход е готов. Пътят за Слънчев бряг

Бойко Борисов за новите пътни артерии на Бургас След два дни пускат за придвижване Южният обход на Бургас, който доста ще облекчи трафика в града към Южното Черноморие. С интензивността на Общината, в случай че по-бързо да се трансферира на страната, централният път ще бъде заустен с по-добри уреди. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов в Бургас. Той дойде, дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с цел да прегледа обновеното историческо ядро на Морската градина, построено със средства, отпуснати по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година Вложените средства са 5 млн. лева. 
 Бойко Борисов БГНЕС
 „ Тази част на парка е построена от проектант Георги  Духтев преди 100 години. Това  е обичаното място на бургазлии през четирите сезона на годината. Цялостната реорганизация се извърши с помощта на поддръжката и помощта на премиера Борисов ”, съобщи кметът Димитър Николов. Той изясни, че дейностите по пресъздаването на достоверния образ на Морската градина от предишното се е оказало мъчно, защото е трябвало да бъде открита палма, съответстваща на екзотично дърво от преди 100 години.
 парк БГНЕС

Преди четири месеца в Бургас министър-председателят даде обещание обхода да бъде подготвен най-късно доникъде на юли и си съблюдава обещанието.  Очаква се на 11 юли правата да бъде публично отворена за придвижване.  В наличието на кмета Димитър Николов министър-председателят заключи, че е удовлетворен от построяването на обхода, поради сложния терен и късите периоди, за които се е работело.  Кметът от своя страна посочи, че това лято придвижването от ул. " Крайезерна " към бул. " Тодор Александров " ще се реализира посредством потребление на лична дясна лента. А от идващото лято ще се реконструира целият надлез   " Владимир Павлов ", който ще бъде по този начин изработен, че да отклонява трафика безпроблемно. 

 парк БГНЕС

Само една компания, апелира процедурите и пречи да стартира и на построяването на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг. " Ако  следващата седмица казуса бъде решен, то следващата година по същото време отсечката до най-големия курорт ще бъде подготвена ", даде обещание Борисов. По думите му, за реализацията на плана има утвърдени планове и планувани средства и задачата е изпълнима.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР