Бойко Борисов възложи на всички да помислят и каза, че

...
Бойко Борисов възложи на всички да помислят и каза, че
Коментари Харесай

Борисов откровено сподели големия си страх, че в близките дни може да се случи това

Бойко Борисов разпореди на всички да помислят и сподели, че е отворен за оферти по отношение на това по какъв начин да можем да излизаме на открито по паркове, градинки и в околните планини, без да има скупчване на хора.

"Само дружно може да оцелеем. Трябва да измислим по какъв начин да стане това ", сподели той.

" Ако мога да отговоря на въпроса по кое време ще може да излезем от това състояние и да се върнем към естествения темп на живот, щях да получа Нобелова премия. Страх ме е , че на Великден и Цветница може да се вдигне броят на инфектираните ", сподели той.

По думите му българите сме били извънредно дисциплинирани и единствено Германия може да ни съперничи. "Те обаче имат 4 хиляди млдр. евро ", разяснява той и добави "това ме ласкае, само че е мъчно състезание ".

" Вярата в Бога и здравето вървят дружно. По-добре да ме намразят хората толкоз, че да не желаят да ме видят, само че единственото нещо, което работи към днешна дата, е изолацията ", сподели Борисов и прикани всички да бъдат дисциплинирани още 2-3 седмици.

"Ние не си играем с българския народ на женичка. Не сме построили барикади, а сме поставили по няколко служители на реда, които да припомнят на хората, че придвижването сред градовете не е потребно ", съобщи Борисов по отношение на направените КПП-та.

Той още веднъж добави, че държавното управление разчита на самосъзнанието на хората и на дисциплината. "Не е мъжество да нарушиш възбраните и да заобиколиш някоя укрепление ", счита Борисов.

"Томислав през вчерашния ден доста добре го сподели - когато двама се карат, отговорен е по-умният. Няма да разясня какво е казвал даден човек. Имаме си задоволително работа, би трябвало и всеки ден да се молим на хората да съблюдават ограниченията, би трябвало да търсим медикаменти ", счита министър-председателят.

"Ако не се бяхме затичали по заводите и нямахме герои тъкачи и шивачи, щяхме да вървим с найлони, тъй като няма от света къде да пристигна ", по този начин разяснява облеклата на родните медици министър председателят и се обърна още веднъж към кореспондент на Слави:

"И аз мога да пея песни, само че е мъчно да ръководиш страна. И аз съм артист, не неприятен. "

Борисов огласи, че изпълнителните шефове на ББР ще бъдат освободени.

„ Един въпрос, който не ми е заложен, само че желая да отговоря. Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развиване.

И тъй като и финансовият министър ми сподели, че никой с него не се е съветвал, и на министъра на стопанската система, който е принципал на ББР, съм му разпоредил изпълнителни шефове и ръб да бъдат неотложно освободени.

Нито аз съм знаел, само че тъй като не ми отива да кажа, че не съм, тъй като ББР работи като всяка останала банка, само че за народа това е държавна банка. Затова министърът принципал да привиква борда и да освобождава всичко в него “, съобщи Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Проф. Тодор Кантарджиев изясни за какво е определен точно Банско за този скрининг:

"Това, което ще се направи в Банско, защото там случаите, които бяха потвърдени, в това число и на чужденци, ще се организира проучване за търсене на антитела, тъй като са минали към този момент 2-3 седмици от когато хората са били в контакт с вируса ", сподели той.

"Ще се разбере дали са създали имунен отговор. Те са били още преди 3 седмици в контакт с вируса ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР