Бойко Борисов твърди, че е бил арестуван миналата седмица, защото

...
Бойко Борисов твърди, че е бил арестуван миналата седмица, защото
Коментари Харесай

Борисов за ареста: Тарикат мъж не писка, арестуваха ме заради темата с Украйна НА ЖИВО

Бойко Борисов твърди, че е бил арест уван предходната седмица, тъй като ГЕРБ е изразил подготвеност да поддържа решение за поддръжка на Украйна. Това съобщи самият той на брифинг седмица откакто беше арест уван. Бившият министър председател удостовери, че е свикан за разпит в прокуратурата. „ Естествено, че съм свикан и вие знаете, изтече информация. Цялата работа е да ни развеждат като маймуни “, сподели още Борисов.

" Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме цялостна поддръжка. Казахме, че в случай че държавното управление внесе такова искане в Народното събрание, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на идващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арест уваха. За да не може в случай че влезе такова решение в Народното събрание, ГЕРБ да е афектиран, инфектиран и да не го поддържа.

Той направи уточнението, че към момента ГЕРБ-СДС има желание да поддържа вероятно решение за Украйна. Може да сме афектирани и огорчени, само че евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разрушава страната.

" Завариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чини, тенджури - всичко. По двора от там, след това в помещението, в което дремя - облекла, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, нима намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, в никакъв случай Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, изби, до тавана и назад надолу по двора ", описа Борисов за обиска на дома му в Банкя. " Треперих да не ми подмятат нещо, най-малко да бяха предизвестили детето да не е там ", добави той.

" Премиерът Кирил Петков стана очевидец на човек, упрекнат по закона Магнитски ", добави някогашният министър председател. " Те се срутват. Откраднаха газа, в този момент се чудят по какъв начин да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в боязън. Те ли провокираха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и смяната ", запита още Бойко Борисов.

От своя страна  Владислав Горанов, който също бе измежду арест уваните предходната седмица, разяснява сигналът на хазартния необут Васил Божков, по който е почнала интервенцията.

" През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че избрани хазартни оператори не ползват закона и в страната постъпват неточни данни. Тогава аз отправям отчета към АДИФИ за инспекция. На 28 януари първите данни са налице и те демонстрират, че хазартните оператори в действителност са отчели по-малки такси пред страната. Две години след мен Асен Василев прави същата инспекция, която няма по какъв начин да откри друго. Опитът на висши чиновници от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е смяната, която се чака от нашето общество ", сподели още Горанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова още веднъж разяснява по какъв начин прессъобщението за арест ите на Борисов , Горанов и Арнаудова се появява часове преди този момент действително да се случи.

Всички знаят в какъв брой часа бяха осъществени процесуалните дейности, които съдът отхвърли да признае. Питам: това политическа бухалка и принуда ли е? Рашковото Министерство на вътрешните работи да популяризира прессъобщения без да е намесена в действителност европейската прокуратура и да няма арест увани лица, когато е публикувано известието, добави тя.

По предписание на премиера и по негово удостоверение, министърът на Министерство на вътрешните работи в нарушаване на всевъзможни закони арест ува водач на най-голямата партия. Никой не споделя кой ще поеме отговорност за неуспеха на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков, също народен представител от ГЕРБ-СДС. Това е удар освен против ГЕРБ, а против европейската вероятност на България, добави той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР