Бойко Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, който утре

...
Бойко Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, който утре
Коментари Харесай

Горанов: Борисов трябва да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, само той може да се справи!

Бойко Борисов би трябвало да бъде кандидат-премиерът на ГЕРБ, който на следващия ден да вземе от президента Радев проучвателния мандат за сформиране на държавно управление.

За това изрично се разгласи някогашният финансов министър Владислав Горанов в ефира на БТВ.

Борисов е единственият човек, който може да се оправи със обстановката, акцентира няколко пъти той.

 

Така Горанов се опълчи на слуховете, че вероятно Десислава Атанасова или Томислав Дончев могат да бъдат бъдещите кандидат-премиер на ГЕРБ.

 

" Когато имаш Меси, няма потребност да търсиш Ди Мария ", два пъти натърти Горанов.

 

Кабинет с министър председател Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим, ние министър председател си имаме, той се споделя Бойко Борисов. Особено от това, което видях от визитата му на срещата на ЕНП тези дни, той е най-подготвения и най-добре признат български политик в Европа, сподели по Би Ти Ви някогашният финансов министър в държавното управление на ГЕРБ Владислав Горанов.

 

По мотив връчването на първия мандат за кабинет от президента Румен Радев на ГЕРБ на следващия ден той посочи " споделям моите персонални усещания от това, че в миг на тествания и рецесии би трябвало да сложим за водач този, който фактически се е посочил като подобен ".

Казвам кое е най-правилното решение за мен за претендент за министър председател. Когато имаш Меси, няма потребност да търсиш Анхел ди Мария, изрази се той метафорично в термините на футбола.

За състава на кабинета с ангажимента че показва персонално мнение, Горанов сподели - членовете на държавното управление би трябвало да имат експертиза и да могат да носят политическа отговорност.

 

И продъжи: Томислав Дончев или Деси Атанасова - всеки от тях би се справил, само че когато имаш подобен мощен водач, той би трябвало да излезе напред.

 

Горанов акцентира, че е мощно впечатлен от приема, с който бе почетен Борисов от Вселенския патриарх, а след това и на срещата на ЕНП.

 

" Това, което видях на срещата на ЕНП в Гърция тези дни, демонстрира, че Бойко Борисов е най-подготвеният и добре признат български политик. Бойко Борисов не знам какво мисли по въпроса, аз споделям моите персонални усещания - че в тествания и рецесии би трябвало да сложим фактически водач, а той се е потвърдил като подобен. За мен Борисов е единственият човек, който може да се оправи със обстановката ".

 

Той призна, че в ГЕРБ има почтени сътрудници, които да оглавят министерство на финансите -  Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев, Теменужка Петкова.

 

На въпрос дали той би станал още веднъж финансов министър, Горанов отговори: " Мисля, че на мен не ми е пристигнало времето още веднъж да бъда министър, има задоволително други разновидности ".

 

А вметката дали не желае да бъде или не са му предложили, Горанов посочи: " И двете ".

 

Голяма част от партиите в Народното събрание се хранят от отрицанието. Ние ще си извървим пътя до край, виновността в случай че няма държавно управление няма да е наша, сподели още Горанов.

 

Според него с контактната група за договаряния Паси и Плевнелиев реализираха горест - отчаяние че хората, за които те надали не показаха политическа легитимация, отхвърлиха даже да се видят с тях. Вижте какво се случи с " Продължаваме промяната " и президента Радев, той би трябвало да е ядосан, сподели Горанов.

ГЕРБ няма да влезе в държавно управление, в което не взе участие Демократична България. Това е най-естественото, сподели още Владислав Горанов.

 

 

Очаквайте детайлности

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР