Бойко Борисов току-що обяви кой ще е кандидат-премиерът, издигнат от

...
Бойко Борисов току-що обяви кой ще е кандидат-премиерът, издигнат от
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви кой ще е кандидат-премиерът на ГЕРБ

Бойко Борисов преди малко разгласи кой ще е кандидат-премиерът, повдигнат от партия ГЕРБ.

Това е Даниел Митов.

За ръководител на Народното събрание Борисов предложи Цвета Караянчева.

Кой е Даниел Митов?

На 6 август 2014 година той беше назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Запази поста и в идващия кабинет - втория на Бойко Борисов, който ръководи до 2017 година

В годините обратно в началото Митов беше член на " Демократи за мощна България " (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 година След като цялото управление на партията, отпред с водача Иван Костов, подаде оставка, той бе е определен за заместник-председател.

През 2012 година обаче той се причисли към партията Движение " България на жителите " на някогашната еврокомисарка Меглена Кунева. Избран беше за член на Националния съвет на партията и остана подобен до есента на 2012 година Тогава се отдръпна от политиката заради задължения към Националния либерален институт, чийто непрекъснат представител е.

А откакто на вота на 4 април тази година беше определен за народен представител от ГЕРБ в бъдещото - 45-ото Народно заседание, се вля в редиците на тази партия.

" Бях от гражданската квота на ГЕРБ, само че взех решение да стана член на партията ", заяви самият той преди няколко дни.

Миналата година името му беше спрягано и като претендент за специфичен представител на Европейския съюз за Либия.

През 2017 година Митов беше даден на съд поради подписани контракти за самолетни билети, с които съгласно обвиняването ощетил Министерство на външните работи, до момента в който беше министър. Първоначално той беше упрекнат в закононарушение по работа, само че по-късно обвиняването му беше изменено в корист с доверие. В последна сметка обаче прокуратурата не съумя да потвърди закононарушение по работа и през април предходната година той беше дефинитивно оневинен дружно с някогашния си заместител Христо Ангеличин, който също беше обвиняем по делото.

Даниел Митов е приключил политология в Софийския университет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР