Бойко Борисов свика извънредна среща в Миннистирски съвет с финансовия

...
Бойко Борисов свика извънредна среща в Миннистирски съвет с финансовия
Коментари Харесай

Горанов хвали пред Борисов кредитния рейтинг

Бойко Борисов свика изключителна среща в Миннистирски съвет с финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Валентин Радев и здравния министър Кирил Ананиев във връзка със злоупотреби в лечебните заведения.

Вътрешният министър заяви, че Министерство на вътрешните работи е подготвило детайлности за взаимна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура във връзка със корист с лекарствени средства.

"По самодейност на министър-председателя се организира работно заседание в Министерския съвет с присъединяване на министъра на вътрешните работи, финансовия министър, министъра на опазването на здравето и представители на силовите служби, включително ДАНС.

Обсъдихме няколко въпроса, свързани с проблемите в опазването на здравето, ситуацията в страната вследствие на изобилните превалявания от последните 24 часа и използвах опцията да рапортувам на министър- ръководителя положителните вести, които оповестиха рейтинговите организации в петък късно вечерта, след затварянето на финансовите пазари ", изясни Горанов.

Той разяснява, че е уведомил Борисов за покачвания кредитен рейтинг на страната, което е причина за вложения и международно самопризнание.

С общите старания на държавното управление и на резултатите, които българската стопанска система осъществя от последните години, една от най-големите кредитни организации - Standard & Poor's увеличи кредитния рейтинг на страната и той към този момент е в капиталовата канара, разяснява финансовият министър.

За елементарния човек,това значи нараснало доверие на интернационалните вложители в страната, капацитет за поддържане на ниски лихвени нива както за бизнеса, по този начин и за семействата, а и като цяло препоръка за процесите, които протичат в страната, разгласи Горанов.

След организация Standard & Poor's и Fitch Ratings е нараснала кредитния рейтинг на страната, което значи, че правят оценка вероятностите пред нас като позитивни, изясни той.

"Няма заплаха за популацията. Всичко е под надзор и това е с помощта на превантивната активност, която прави държавното управление при особени случаи. Спокойно е към този момент и в София, и в Южна България, в Югозападна България, където се изляха най-вече дъждове. Всъщност най-вече бяха в София. Наблюдаваме единствено изхода на река Искър от София към Нови Искър. Надявам се, че и там няма да има проблеми. Очакваме, че до на следващия ден сутринта няма да има проблем с оттоците от водите в София. Няма проблем на никое място с пътищата - нито от вятъра, нито от наводненията ", разяснява Радев и увери, че няма към този момент и проблеми с електроснабдяването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР