Бойко Борисов ще обжалва решението на Софийския районен съд (СРС),

...
Бойко Борисов ще обжалва решението на Софийския районен съд (СРС),
Коментари Харесай

Марковски: Осъждането на Борисов от Йончева е съдебна грешка

Бойко Борисов ще апелира решението на Софийския областен съд (СРС), с което той и ГЕРБ бяха наказани да платят 5000 лв. на депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева за непозволено увреждане. Адвокатът на премиера - Марин Марковски, разгласи пред „ Дарик “, че решението е правосъдна неточност и даже заподозря арбитър Иво Вътев в политически благосклонности.

"Решението на СРС е правосъдна неточност, като отново се преценяват аргументите, които са довели съда до тази концепция да осъди Бойко Борисов без доказателства и без законно съображение. Може би има и някакви политически благосклонности, по някой път съдията не е идеален човек. Така си го изяснявам, тъй като доказателствата изрично дефинират, че господин Борисов не е направил нещо, което да е от категорията на непрецизните изявления ", изясни Марковски.

Той изрази и убеденост, че на втора инстанция Софийският градски съд ще им даде опция да потвърдят с доказателства, че "става въпрос за груба правосъдна неточност, която ще бъде поправена ".

СРС осъди Борисов и партията му да платят солидарно обезщетение на Йончева поради негово изявление от 10 март предходната година. Тогава, по време на предизборната акция, няколко пъти министър председателят съобщи, че държавното управление на ГЕРБ е било насила да заплаща милиони за изявленията на Йончева в чужбина. В съответното изявление от Бургас, за което съдът одобри, че депутатката е претърпяла вреди, той споделя:

"Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати ".

В решението си съдът акцентира, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено ориентирани точно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се постановат тълкования.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР