Бойко Борисов ще излезе сух от водата при всеки вариант.

...
Бойко Борисов ще излезе сух от водата при всеки вариант.
Коментари Харесай

Борисов ще излезе сух от водата във всички случаи, смята политолог

Бойко Борисов ще излезе изсъхнал от водата при всеки вид. Той ще кадрува в държавното управление и ще слага изискванията на процеса на договаряния.

Това сподели пред политологът Слави Василев и изрече съмнение, че действителната цел на водача на ГЕРБ е да се отиде на предварителни избори, само че отговорни да са ПП-ДБ.

" Борисов ще излезе от водата изсъхнал и в случай че има държавно управление, в което ще има надалеч повече ясна власт на фрагментите на ГЕРБ, само че и в случай че съдружното съглашение не се подпише. ПП-ДБ просто нямат избор - те могат или да одобряват съглашението, или да го отхвърлят. Борисов ще кадрува в държавното управление на Мария Габриел, в случай че то се появи ", разяснява той.

Според него предварителните парламентарни избори са все по-вероятни:

" Предполагам, че Борисов ще предложи съдружно съглашение посредством преговорния екип на ГЕРБ и там да се стигне до задънена улица, тъй като изискванията, които Борисов ще предложи на ПП-ДБ ще са толкоз унизителни за тях и сложни за приемане, че вероятността да отидем на предварителни избори ще е огромна и тогава Борисов няма да излезе отговорен. Той ще излезе изсъхнал от водата и ще каже, че ПП-ДБ не са приели изискванията, даже може да каже, че 9 месеца ги е оставил да вършат каквото си желаят. Сега Борисов взема самодейността в свои ръце и на господата от ПП-ДБ ще им е доста мъчно ", посочи Василев.

" Не става въпрос дали да има държавно управление, или - не. Става въпрос за подмолна игра всеки един от сътрудниците в сглобката да наръга в гърба другия ", счита политологът.

Той акцентира, че президентът Румен Радев ще завоюва, в случай че не се бърка в тази игра.

По думите на Слави Василев Бойко Борисов ще е шеф-диригентът в страната и ще продължи да бъде, до момента в който не се появи нещо ново.

" Перспективата за предварителни избори би могла да катализира процеси, които остават невидими за обществото, във връзка с появяването на нов политически план към президента Радев. Не съобщавам, нито знам, а го споделям като догадка ", добави политологът и посочи, че " политическите процеси ще налеят бензин в мотора на тези процеси и би могло да се случи нещо, в случай че не обвързвано с президента Радев, то с хора, които са към него и не желаят да виждат Борисов и Пеевски отпред на страната.

Много хора желаят президентът да направи собствен политически план, само че не знам дали ще го направи, акцентира Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР