Бойко Борисов се срещна и разговаря в Давос с ръководителя

...
Бойко Борисов се срещна и разговаря в Давос с ръководителя
Коментари Харесай

Борисов обсъди с ”Шел” сондажите за петрол у нас

Бойко Борисов се срещна и беседва в Давос с ръководителя на департамента за интернационален рандеман на петрол и газ на " Шел " Андрю Браун.

Това оповестиха от държавния пресцентър. Били са разисквани развиването на газовите планове на територията на България.

Премиерът е срещнал Браун с развиването на плана за създаване на европейски газоразпределителен център „ Балкан “. Той е показал, че предстоящ рандеман от блок „ Хан Кубрат “ в Черно море е един от разновидностите за диверсифициране на източниците.

Андрю Браун удостовери желанието на " Шел " да стартира сондажите в блока до края на тази или при започване на идната година. Разрешението за търсене и изследване на компанията беше обещано от Министерския съвет през октомври 2015 година и съгласно предварителни изследвания на компанията, упованията им са за намиране на залежи на нефт, само че има данни и за природен газ.

Увеличаването на локалния рандеман е едно от водещите условия за гарантиране на нашата енергийна сигурност и самостоятелност. Представителят на " Шел " поздрави Бойко Борисов за ротационното вдишване на председателството на Съвета на Европейския съюз и му пожела триумф по предпочитаните тематики.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР