Бойко Борисов с решение на кризата преди ротацията. Той предложи

...
Бойко Борисов с решение на кризата преди ротацията. Той предложи
Коментари Харесай

Борисов с решение на кризата преди ротацията: Да намерят друг външен министър

Бойко Борисов с решение на рецесията преди ротацията. Той предложи да бъде открит различен външен министър на мястото на Мария Габриел.

„ Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят – Мария Габриел да е министър председател, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме единствено 1 министерство – Министерство на външните работи. Ако не желаят тя да остане, ще излъчим различен външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той даже изрази подготвеност да направи отстъпки

„ Готов съм да отстъпя доста неща. Това е огромна отстъпка на ГЕРБ. Като правихме регионалните шефове се разбрахме, че ще се мисли. Но в случай че това ще сътвори напрежение в ръководството, няма да го вършим “, изясни той.

Борисов се ядоса и от утринната изява на Лена Бориславова и изказванията й.

И акцентира, че персонално той е имал „ другарски и комфортен диалог с Кирил Петков “

 „ Всеки ден с Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Пеевски идва. Обикновено всеки идва с Делян Пеевски и водят извънредно другарски диалози. Данчо Йорданов и Асен Василев са неразделни. 2 месеца не си говорех с Кирил Петков и ми го докара Данчо Цонев да се сдобряваме “, съобщи Борисов. „ Казах на Пеевски – не желая никой дружно да идва при мен. Срещите при мен – единствено като ги потвърдя с който желая. Няма да ми приписват неща, които те вършат. “

Лидерът на ГЕРБ прикани всички да се успокоят.

“ПП имат цялата власт с 30 депутати, те лека по-лека изпадат. Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори, само че не е вярно “, прикани Бойко Борисов и продължи: „ След като са нечистоплътни в описа си и се възползват най-много от Движение за права и свободи, а споделят, че аз съм ги довел и такова персонално другарство имат, в случай че съм приказвал 5 минути с Пеевски, те са говорили 50 ”, сподели още Борисов. „ Няма пакет към ротацията. В неделя изкарахме 5-6 ч. Не разбирам обстановката, че ще се счупи държавното управление и ще се върви на избори. “

Как Лена ядоса Бойко?

Това е характерен герберски фасон, когато всичко се пробва да се взриви. Така Лена Бориславова разяснява сканадлите преди ротацията в държавното управление.

„ Поведението на ГЕРБ – обществено вайкане, има две тълкувания. Първото е да се вкара страната в избори. А второто, че апетитът идва с яденето – знам, че има разнообразни имена, които се поставят на масата, в това число техни ярки имена, някогашни министри “, изясни тя.

Бориславова съобщи, че в случай че зависи от Политическа партия до избори няма да се стигне

„ Това е характерен герберски фасон, когато всичко се пробва да се взриви. Що се отнася до нас, ротацията ще се случи, както е контрактувана. Няма сделка за външно министерство. Важното е не на кои места може да се класираме, а кое би работило за страната. Въпросът е може ли да се съчетава ролята на министър председател с външен министър “, изясни Бориславова, по отношение на желанието на Мария Габриел да съвместява двата поста – министър председател и външен министър.

Бориславова уточни, че имало три страни в света, където двата поста се съвместявали – Катар, Фиджи и Самоа.

Източник: 24 часа 
Още вести четете в категорията България 
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР