Бойко Борисов с нова серия критики срещу управляващите. Той се

...
Бойко Борисов с нова серия критики срещу управляващите. Той се
Коментари Харесай

Борисов за управяващите: Ще докажем, че крали милиони

Бойко Борисов с нова серия рецензии против ръководещите. Той се срещна с партийния актив в Кирково.

 ГЕРБ: Не неодобряваме конституционните промени, цинично е властта да плаши кметовете с санкции Виж още

" Тея вървят в Брюксел да приказват за корупция, за промяна в правосъдна система, тея тъкмо... Тея хора като ги гледате, не ви ли е мъчително, бе, Рашков ли си, къв си там...? Не ви ли е мъчително, бе... с три байпаса да ги държите по арестите, до момента в който лъжете с машините в София. Директно се пренасяме към 44-ото - по същия метод партията на Рашков и в този момент припозната от Кирил Петков, тъй като от няколко дни реториката му е същата. Арести, арести, до момента в който те крадат. И ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов напомни думите на Румен Овчаров от изявлението му в предаването " Тази събота и неделя ", че 60 000 мегавата единствено за 3 секунди са " харизани " на Румъния. Това е количество, равно на половината за деня консумация на цяла България, съобщи Борисов.

" Ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони ", безапелационен беше той.

" Ние ги дебнехме да ги хванем с милиони. На мен ми спретнаха компромат с чекмеджето и ме разнасяха цялостен месец. Тук става дума за милиони чекмеджета. И какво става - първите са си внесли рушветите - по 80 лева на мегаватчас. Аз предизвестих - ще има война с " Булгаргаз ", защото едните желаят да вземат " пътя на копринката ", съобщи Бойко Борисов.

Обвинение имаше и към автомагистрала " Хемус " . Борисов упрекна ръководещите, че са лъгали за " ин хаус " процедурите. " Ин хаус " процедурата е европейска. И в този момент техните министри работят и разплащат по безусловно същия метод. И то десетки милиони ", съобщи още Борисов.

" Ако е прав техният вътрешен министър, техният министър председател и финансов министър, че това е грабежът на века, значи от два месеца грабежът продължава с други реализатори. Нито едното е правилно, нито другото ", безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Коментар от него пристигна и по Плана за възобновяване и развиване . " На 15 октомври е изпратен. След това Европейска комисия им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е по този начин, както споделят Петков и Василев, те са върнали ремонти на забележки. Само че в случай че са върнали ремонти на забележките, би трябвало да ги качат на интернет страниците и обществото да ги прегледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на основния прокурор ", сподели Борисов.

Боорисов разяснява и основаната през седмицата от депутатите краткотрайната комисия за промени в Конституцията.

" Ако искаш промени в Конституцията ти трябват 2/3 болшинство. Коалицията няма това болшинство, т.е. ние, " Възраждане " или Движение за права и свободи би трябвало да ги подкрепим. Те нямат диалози с нас, а желаят комисия, с цел да бъде Христо Иванов ръководител ", съобщи Борисов.

Той изясни, че от ГЕРБ са чакали парламентарната комисия, с цел да вземат участие интензивно в смяната на правосъдната система. " И в частност - основният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като план, и като поддръжка. Само че те не желаят това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува единствено постът ", добави той.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че са чакали парламентарната комисия, с цел да вземат участие интензивно в смяната на правосъдната система. " И в частност - основният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като план, и като поддръжка. Само че те не желаят това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува единствено постът ", добави той.

Борисов се заинтересува от ориста на деятелите на партията, които бяха арестувани от полицията за владеене на пропагандни материали в навечерието на последните парламентарни избори.

Борисов съпостави дейностите на Министерство на вътрешните работи със събитията от 1944 година Той упрекна ръководещите и вътрешния министър, че репресират членовете на партията. " Сутринта служителите на реда пристигнали да питат Цвета Караянчева дали ще вършим проява, дали ще атакуваме полицейското ръководство. Абе, ей, къде се намирате ", сподели той.

Темата с " Булгаргаз " разяснява и Делян Добрев от ГЕРБ, някогашен министър на стопанската система. Според него има скица за съзнателно банкрутиране на " Булгаргаз ", с цел да може медиатори да вземат бизнеса. От 90-те години не сме виждали такава корупционна скица. Цялата борба е за милиарди ", акцентира Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР