Бойко Борисов продължава да търси легитимност на външнополитическия терен. Целият

...
Бойко Борисов продължава да търси легитимност на външнополитическия терен. Целият
Коментари Харесай

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОПОЗОРЕН! ПОЛИТОЛОГ ДАДЕ НАЙ- ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ! Симеонов не може да е смисленото лице на кабинета

Бойко Борисов продължава да търси легитимност на външнополитическия терен. Целият му трети мандат наподобява подобен досега. Това сподели пред Novini.bgполитологът Страхил Делийски.

Аз го приписвам на това, че той усеща, че е изгубил от поддръжката, от заема на доверие вътре в страната. Въпреки че ГЕРБ се показва релативно устойчиво на избори, легитимността на Борисов и на третия му кабинет не е изключително висока в българското общество. От тази позиция наподобява разумно той да потърси престиж и да се съобщи като политик през външните връзки, съобщи Делийски.

Външната политика е терен на друг по мощ и посока напън и изисква ясно заемане на позиция. А постоянно, когато Борисов е под напън, показва своето качество да лавира, да се снишава, да заобикаля съответното заемане на позиция. От тази позиция той е почнал игра, за която не съм доста сигурен до каква степен може да я изиграе вярно, уточни политическият анализатор.

Страхил Делийски разяснява и интензивността на вицепремиера Валери Симеонов, чиито начинания постоянно се оказват спорни. Когато Борисов отсъства, този терен е обикновено да се заеме от някой различен. Дали Валери Симеонов е най-подходящият човек е напълно различен въпрос, още повече че дейностите му са противоречиви, държанието му е меко казано, амбивалентно. Отчитам като неточност това, че кабинетът е оставил вътрешнополитическата самодейност в ръцете на Валери Симеонов. Това надали ще донесе кой знае какви дивиденти, с изключение на чувството у част от Обединени патриоти, че нещо във властта зависи от тях. Валери Симеонов не е човек, който може да бъде смисленото лице на този кабинет. Той е податлив да натрупва напрежение върху себе си, такова му е общественото държание, и това в даден миг може да сътвори проблеми на кабинета, разяснява политологът.

По думите му връзките в ръководещата коалиция наподобяват постоянни. Това наподобява разумно, защото те нямат огромни политически тематики, по които да се скарат, да имат различия – към момента не е оповестена да вземем за пример управническата стратегия. Според мен вътрешната мотивация на участниците в обединението е да продължи колкото е допустимо по-дълго, само че надали в границите на 4-годишния мандат, съобщи Делийски.

Според политическия анализатор 44-то Народно заседание е напът да усъвършенства върховете по ниско доверие в главната институция на политическата власт в България. Изгуби се време в какво ли не, само че не и в действителна парламентарна активност, съобщи пред Novini.bg Страхил Делийски.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР