Бойко Борисов продаде София с избора си на Антон Хекимян

...
Бойко Борисов продаде София с избора си на Антон Хекимян
Коментари Харесай

Продал ли е Борисов София, къртица в бТВ ли е бил Хекимян, избра си мисир... Из политическите реакции


Бойко Борисов продаде София с избора си на Антон Хекимян за претендент на ГЕРБ за кмет. " Продаде " в смисъла на това, че ГЕРБ ще загуби съзнателно вота, само че идващият кмет ще покрива корупционните схеми на досегашното ръководство.

Законно е, само че не е морално.

Бил ли е досегашният началник на новиините на бТВ персоналната къртиица на партийния водач.

Борисов си избра " мисир ".

Това са единствено част от политиическите реакции, откакто бе оповестена номинацията на ГЕРБ.

Ето ги:
Да не рови Фандъкова, Орлин Алексиев...
" Това си е работа на ГЕРБ, само че аз бих задала два въпроса персонално към Борисов: Бил ли е Антон Хекимян персоналната къртица на Бойко Борисов в бТВ? Защото в този момент виждаме по какъв начин малкия екран би трябвало да носи отговорност за нещо, което евентуално не е нейно решение.

В бТВ има свестни публицисти и те не трябва да се червят поради това, че евентуално Бойко Борисов е имал персонална къртица и то на най-високия пост - за новините " - това бе коментарът на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание, запитана какво мисли за кандидатурата на Антон Хекимян за кметската конкуренция от листата на ГЕРБ.

" Като гледаме вечер новините от Народното събрание, оставаме с усещане, че не сме били денем в този парламент. Толкова са манипулативни, толкоз изкривени, и това е години наред. Означава ли това, че Хекимян е персонално човек на ГЕРБ години наред. Първо това да каже Бойко Борисов ", добави Нинова.

И формулира втория си въпрос: 

" Спазарил ли е и София? Продал ли е София с тази кандидатура - различен да завоюва против уговорката да не рови Фандъкова, Орлин Алексиев и цялата корупционна скица в общината години наред? " (Орлин Алексиев е предприемач, някогашен дълготраен общински консултант от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия, б.р.)

Нинова не загатна " Продължаваме промяната-Демократична България ", чийто претендент Васил Терзиев все още дава най-сериозната поръчка за кметската конкуренция.

Заподозря и че някъде там, " в манастирските килии " е имало сделка за систематизиране на страната - " на тебе София, на мене Пловдив - още един образец за задкулисие ".
" Да сме ясни - поддръжка за никого "
Не изключително драговолно разяснява и " представителят на Движение за права и свободи " - глобеният по " Магнитски " народен представител Делян Пеевски. Но му се наложи, тъй като бе питан.

" Това е решение на ГЕРБ, няма по какъв начин да разясня. Попитайте си ГЕРБ и господин Борисов " - опита се да се измъкне той.

Но последваха въпроси ще издигне ли Движение за права и свободи своя номинация за София и в случай че не - чия ще поддържа.

" Не и няма да поддържаме в София никой - да сме ясни. Дори на балотажа " - даде поръчка сътрудникът в ръководството.
Законно, само че дали е морално
По традиция водачът на " ИТН " Станислав (Слави) Трифонов (чиято политическа кариера също потегли от бТВ, б.р) разяснява посредством профила си във фейсбук.

" Антон Хекимян очевидно дава отговор на изискванията на закона. Но дали дава отговор на изискванията на морала?

Да приемем, че оня ден Бойко Борисов му е предложил, през вчерашния ден той си е подал оставката като началник на новините на бТВ и през днешния ден се е кандидатирал за кмет на ГЕРБ. Всичко това е малко евентуално.

По-вероятното е той да симпатизира на ГЕРБ от дълго време и като началник на новините на бТВ в последните години той е проправял пътя на ГЕРБ в медийното пространство ", написа Трифонов.

И още:

" Не е нелегално, само че е доказателство за целия този политически водевил в общественото пространство на България.

Нали Бойко Борисов наричаше публицистите мисирки. Явно има и един мисир. "


Кмет на ръчно ръководство
Позиция пристигна и от " Спаси София ", която неотдавна е партия и е в партньорство за вота с ПП-ДБ. Очаквано, от там считат, че ГЕРБ заллага на фасадна кандидатура - чоовек на ръчно ръководство от Банкя.

" Основната ми мотивация е да направя най-хубавото за себе си "! - първите думи на претендента на ГЕРБ Антон Хекимян. Явно бързо се ориентира в мотивацията на съпартийците си, които към този момент 18 години също работят за себе си, вместо за София.

Притеснени сме, че " всичко се случило предходната седмица ", на среща с Бойко Борисов. Явно в ГЕРБ се надяват моделът на кмет-фасада, Община на ръчно ръководство от Банкя, корупция и непросветеност, да продължи. " - написаха във фейсбук страницата си от Секретен сътрудник.


Кратко. Но ясно
От " Продължаваме промяната " разясниха също във фейсбук. Кратко, само че многозначително:



Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР